Задочно обръщение и въпроси към Министъра на здравеопазването

Задочно обръщение и въпроси към Министъра на здравеопазването

Неуважаеми господин Кацаров! Започвам обръщението си към вас в качеството ви на министър на здравеопазването с цитат от едно ваше изказване 

Неуважаеми господин Кацаров!

Започвам обръщението си към вас в качеството ви на министър на здравеопазването с цитат от едно ваше изказване от 11 октомври 2021 г.: „Експертите трябва да определят какво да се прави, а не политиците, и ще продължа да се придържам към това нещо.“

И още малко от същия материал:

„Няма нужда от нови мерки.“ – Това заяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров в отговор на въпрос на News.bg дали, ако има драстично покачване на случаите на COVID-19 – няма да е необходим нов локдаун и затягане на мерките. Коментарът си той направи във връзка с тъмночервената зона, в която навлезе София.“

Господин министър, кои „експерти“ ви помогнаха да промените на 180 градуса мнението си седмица по-късно? Същите, които през последната година непрекъснато заработват трудовия си стаж по телевизиите? Да припомня ли разнопосочните им становища, които объркаха и най-наивните им почитатели? Да се вaкcинират децата – да не се вaкcинират децата; да се вaкcинират преболедувалите – да не се вaкcинират преболедувалите; да се слага бустерна доза – да не се избързва с третата игла; може да се слагат различни вaкcини – вaкcините не бива да се смесват, и т.н., и т.н.

Ужас някакъв, не медицина!

Тъй като съм пряко засегната от поредните мерки, които откровено намирам за некомпетентни и противни на всяка логика (а според Тери Пратчет „никой не може да е чак толкова некадърен, освен ако не е нарочно“), у мен възникват няколко спонтанни въпроса към вас:

1. От кой български закон произтича задължението ми (и на всеки български гражданин) два пъти седмично да доказвам, че съм здрава, за да получа правото си, дадено ми БЕЗ УСЛОВИЕ от Конституцията на РБългария на труд, културен живот, свободно движение, събирания и др.? И наистина се надявам да можете да посочите поне един!

2. Защо изискванията/ограниченията във вашата последна заповед от 19-и т. м. не се отнасят за администрацията? Питам, защото обяснението ви пред медиите: „зелените Covid-сертификати не обхващат администрацията, защото ще се ограничи стопанският живот“, е най-малкото обида за средноинтелигентен човек.

3. Защо изискването да представят PCR-и всякакви други тестове на всеки 3 дни не се отнася за вaкcинираните, като отдавна е известно, че те не са безопасни за околните, защото могат да разпространяват виpycа? Или, с други думи, на какво основание делегирате права на една пренебрежително малка група хора за сметка на повече от 80% от българското население?

4. И пак ваши думи:

„Това не са мерки, които принуждават хората да се вaкcинират, а мерки, които намаляват риска от разпространението на виpycите“.

Не ви ли е срам? Отговорете ми честно и ще си остане между нас!

Защото според официалните данни над 80% от населението на България е невaкcинирано – вашите мерки са срещу нас, които плащаме данъци, за да имате заплата! И по-добре се откажете от мантрата за „незадължителните“ вaкcини. Нека не се лъжем – прозрачната цел на вашите действия е вaкcинираните да достигнат бройката, към която се стремите.

Предсказуем сте, господин министър (каквито бяха и вашите предшественици). Обтекаемите фрази, с които си служите, не могат да променят истината:

Вие извивате ръце!

Вие използвате принуда спрямо гражданите да постъпят против волята си в името на това да запазят работните си места. Може би ще възразите, че те имат избор? Да им бъркат в носа на всеки 72 часа? Опитайте и вие!

Кога сте експерт, господин Кацаров? Когато твърдите, че липсват медицински основания за извънредно положение, че целта на пандемията е „да се създаде паника и страх у хората“, или когато ги убеждавате в обратното и използвате служебното си положение да ги принуждавате да излагат на риск собственото си здраве? Когато заявявате пред медиите, че „няма нужда от нови мерки“, или седмица по-късно, когато ги въвеждате?

Господин министър на здравеопазването,

може би разбирате от болести, но дотук не сте показали, че разбирате от здраве

За времето, откакто сте министър, не чувам да поощрявате хората да се грижат за естествения си имунитет: да спортуват, да излизат сред природата, да се хранят с чиста храна, да поддържат оптимално тегло, да се откажат от вредните си навици – неща, известни от древността и валидни до днес.

Напротив, вие продължавате да ги заблуждавате, че трябва да воюват ежечасно с някакъв виpyc, когато и на по-малките експерти от вас е ясно, че не виpycът разболява, а компрометираната имунна система – доказателство за това е фактът, че при равни условия едни хора се разболяват, а други не. Това казвате ли го на хората пред екрана? А на близките си?

Без никакви скрупули участвате в общи хор на заблудата, че всички непременно трябва да се разболеят, няма друг начин, но им обещавате да изкарат болестта „по-леко“, ако са вaкcинирани. По-леко в сравнение с кое? Вие врачка ли сте, или медик? Откога медицината се занимава с предсказания? Как бихте могли да знаете кой ще се разболее от дадена болест и как тя ще протече в неговия случай?

Давате абсурдни уверения, господине, при това за действието на продукти, чиито производители са освободени от всякаква отговорност!

На господ ли си играете, господин Кацаров?

Господин министър, отдавна вече не гледам телевизия, защото съм отговорна за психическото (както и за физическото) си здраве, но чувам, че плашите хората с пълни болнични отделения. Чувам (но не от вас), че сред тежко болните там има и вaкcинирани. Нещо да кажете за това?

Нямам в обкръжението си хора, чиито близки или познати да са починали от кopoнавиpyc, но имам познати, които погребват починали след поставена вaкcина. Нещо да кажете за това?

Чувам също информация „отвътре“, че в едно почти празно кoвид-отделение държат двама болни, които не са за там, но им трябват, за да не закрият отделението. Нещо да кажете за това?

Как смятате броя на заразени и починали, които огласявате пред медиите, няма да питам

Ще попитам само наложихте ли като министър мнението си, че „при изчислението на смъртността трябва да се вземе предвид не броят на потвърдените с лабораторни изследвания случаи, а броят на действително заразените“, изказано в цитирания по-горе материал? Или предпочитате да развявате плашила? Колко аутопсии са извършени досега, на база на които почива статистиката за умрели от кoвид у нас?

Не се оправдавайте с Европа, господин министър, нали знаете приказката за жабата и вола?

Вие и всички „експерти“ отдавна пресолихте манджата, защото не разбрахте кога трябва да спрете, втръснахте на хората, отвратихте ги от себе си и затова не ви вярват. Вие насаждате страх, но и това има край, защото, както пише Солженицин (Архипелагът ГУЛАГ):

АКО ТРЯБВА ДА НЕ ЖИВЕЕМ, ЗА ДА ЖИВЕЕМ — КАКЪВ Е ТОГАВА СМИСЪЛЪТ?

Онези, които ви повярваха, би трябвало да са най-огорчени – убедихте ги да се вaкcинират, като срещу това им обещахте връщане „към нормалността“, а какво стана? Още носят маски (някои и в колата си!), крият се зад плексигласови паравани, а на културно събитие ги редите през два стола! Сигурно ви благодарят за такава „нормалност“!

Помните ли? В клетвата си при встъпване в длъжност сте поели ангажимент да спазвате Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководите от интересите на народа (а не само на онези 20% от него, които сте успели да подведете досега). Не за поста и за заплатата си.

Дълго стана, но ще завърша, както и започнах – с вашите собствени думи:

„Ако сертификатът за вaкcиниране се изисква за пътуване, както Европейската комисия обсъжда, а още повече пък за работа, това е класически пример за непряка дискриминация – създаване на предпоставка за отнемане на права. Цялата тази история с коронавиpycа много повлия на психиката на хората и на обществените отношения.“

Е, какво мисли министърът Кацаров днес? Има ли нещо гнило в тази пандемия?

Признайте си, Кацаров! Утре няма да сте министър, но ще трябва да продължите да живеете със себе си и да се понасяте…

К. Бояджиева
22.10.2021 г.

(из сайта otizvora.com, където можете да откриете още много тематични и пробуждащи материали)

COMMENTS

WORDPRESS: 1
 • comment-avatar

  Здравей Тео,

  Благодаря за публикацията на госпожа Бояджиева и в твоя сайт.

  Видимо е, че настоящата ситуация ПРИНУДИ по силата на характера си доста хора да използват поне СЛОВОТО си, за да изразят мнение, позиция, което е похвално само по себе си.
  Дай Боже бройката им да се увеличава, което ще е показател, че поне броят на страхливите да изразят мнение НАМАЛЯВА, а това, повярвайте ми, в сегашните съдбовни часове е най-важното.
  Защото БЕЗГЛАСИЕТО убива!
  СЪГЛАСИЕТО с налаганите юридечески НЕПРАВДИ е това, което ще ни УБИЕ като общество!
  А нашето ОЦЕЛЯВАНЕ е възможно ЕДИНСТВЕНО като едно цяло, не поотделно!

  Всеки, който го отцепят и НАКАРАТ да мисли само за себе си!, за собственото си спасение
  (…а това е официално така, защото ПОЛЗАТА от БигФарма -продуктите е само да оцелее ползвателят им!, ако си боцнат да изкараш инфекцията „леко“, другите може да си ги заразаваш съвсем спокойно) е един загубен в повече.

  Разбира се, че търговията одобрена от шепа частни хора е с нашия СТРАХ!

  Разбира се, че нашите политици, от КАЦАРОВ до РАДЕВ и Тиквата са КУКЛИ на конци, които се извъртат и забравят на КОГО и пред какво са се клели!

  Разбира се, че няма дефиниран КОНТРОЛ над това, което се случва, а само плануван ХАОС, защото ТАКА е по-лесно да контролираш един социум – под страх, като му изключиш най-важното УМЪТ, разсъдъка..
  Разбира се, че това НЕ е медицина, а ТЪРГОВИЯ .. и децата вече разбраха, че на тези от горе не може да им се има доверие… само дето тези от горе не го разбраха. Щом срокът на ваксините се удължава просто ей така с едно решение на някой си и с химикалката.. щом правителствата са насилени да подписват договори с БИГФАРМА със съмнителни клаузи… тогава това, което се практикува в момента е просто ТЪРГОВИЯ със здравето на хората.

  Разбира се, че НАЛАГАНЕТО на използването на документи, което регулира ползването на основни права, чисто юридически Е вид ПРИНУДА!
  Имайки на лице тази ПРИНУДА, не можем да говорим за свободен избор и „доброволна ваксина“ КОЕТО сам,о по себе си е повод да бъдат поставени под отговорност тези, които разпространяват тази лъжа!

  НЕКА се разбере един път завинаги, ЗАЩО не се каже на света какво всъщност е това, което НИ трепе и какво СА всъщност ваксините!

  Не всеки има смелостта в това лудо време, в което живеем, да даде гласност на мнението си, причини много.
  Аз съм на мнение, че престъплението, което бе извършено бе РАЗДЕЛЕНИЕТО на обществото, на полсушни и НЕпослушни, на вярващи и НЕвярващи в новата БигФармаДогма, на неваксинирани и ваксинирани, на взимащи участие в експеримента и отказващите това участие…

  ТОВА разделение НЕ трябва да го допускаме да става по-дълбоко, това е НЕЩОТО, което е по-страшно и от самото телесно заболяване!

  Тео, ти си пуснал една статия за Дунов и УМЪТ човешки. Ето какво чета там:

  „Моето говорене може да ви ползва, доколкото вие може да мислите, да разсъждавате логически. Аз правя сравнение: храната, която аз ви давам вътре, аз не мога да я дъвча вместо вас. Доколкото вие може да я сдъвчете, това ще ви ползва. Ако аз я сдъвча, тя ще влезе в моя стомах. Аз разсъждавам за себе си, за вас не зная как да разсъждавам.“

  Всеки е длъжен явно да се опомни и да ИЗПОЛЗВА своя ум по предназначение.

  Всеки!

  Всеки е на различно ниво на израстване, затова и различията идват от там.
  Но, нека да ПРИПОМНИМ на човеците, че ИМАТ нещо по-силно от това, което им предлага БИГФАРМА –
  Умът на човека е най-силното нещо, което съществува в света!

  „Ние сега казваме: „Господ ще уреди всичките работи.“ Но това е едно разсъждение на болни хора. Ние разсъждаваме точно тъй както болни хора.“

  НЕ мислете като болни хора, а като здрави!

  Ето и Дънов го е казал:

  „Ние сме дошли до криви логически изводи. Ние казваме, че Господ урежда всичко…“

  Ако искаме спасение трябва да сме готови първо да си ПОМОГНЕМ ние самите, да станем дейни, да осъзнаем какво всъщност МОЖЕМ и да го направим, а не да чакаме някой да ни оправи…
  „Помогни си, за да ти помогне и Господ!“ – стара българска поговорка.

  Затова, аз съм силно ЗА всеки да покаже с ГЛАСА си, към кой процент принадлежи – към числото 80 % или към онези 20%, които са вече изгубени.

  Хора,
  пишете, крещете, стачкувайте, възпротивявайте се… но за БОГА, НЕ МЪЛЧЕТЕ!
  Покажете ПОЗИЦИЯ, това е ВАЖНО сега!

  Осъзнайте се, че България Е поставена под изкуствен натиск от вън, защото е ЧЕРНАТА овца, с най-малко на брой ПОСЛУШНИ!

  СТАРОТО потъва, имаме късмета обаче да видим КОЙ го потопи! И това не е малко. Ние сме длъжници на децата си, на следващото поколение и НЕ Е вярно, че нищо НЕ можем да направим за тях!

  Можем! Всички заедно сме повече от колкото ИМ се иска на кукловодите, но СЕГА!
  Не изпускайте СЕГА-то!