Послеслов

„И тъй, бъдете будни, понеже не знаете, в кой час ще дойде вашият Господ.“ Матей 24:42  „А оня слуга, който е знаял волята на Господаря си,

„И тъй, бъдете будни, понеже не знаете, в кой час ще дойде вашият Господ.“

Матей 24:42

 

„А оня слуга, който е знаял волята на Господаря си, и не е бил готов, и не е постъпвал по волята Му, ще бъде бит много; […] И от всекиго, комуто е много дадено, много и ще се иска, и комуто много е поверено, от него повече ще се изисква.“

Лука, 12:47-48

 

Учителя:

„През всякого едного от вас ще минат известни сили на новата култура, необходими за нея. Затова всички бъдете верни и истинни, не се отклонявайте във второстепенни неща, но бъдете верни на призванието си и постоянни в молитвата си.

Днешната тъмнина ще се обърне на бъдеща Виделина, днешните страдания ще изработят бъдещото Добро.

Радвайте се, че вашият Дух се приближава до Бога. Оставете се напълно Той да ви ръководи. Временните промени в живота са преходни. Те са както годишните времена…

Днес е бурно и облачно или дъждовно, или пък ясно, със слънце и приятно. Вярата, Надеждата и Любовта – те са основата. Сега е мрачкаво, но иде ден. Зорницата, която е на нашия хоризонт, го доказва. Той е славен ден, блажен ден на Живота. Ние сме пришълци и странници на този свят. Нашето отечество е другаде. Като свършим своята работа, ще се отправим към дома на нашия Небесен Баща.

И тъй, мислете честно, чувствайте благородно и действайте безкористно.“

 

„Божите закони не търпят отмяна и отсега нататък няма сила, която да препятства за идването на Царството Божие. Всичко ще си отива по естествения си ред и път.“

 

„Та казвам: Всичко онова, което се случва в живота ви, считайте, че е за ваше добро. И в Писанието е казано: „Всичко, каквото се случва на онези, които любят Господа, ще се превърне за тяхно добро.“ Знайте, че доброто ще подмлади сърцето, а мисълта ще подмлади ума. Благородството ще подмлади душата, а силата ще подмлади човешкия дух. Следователно, силата е за духа, благородството – за душата, светлината е за ума, а доброто е за човешкото сърце.

Тези неща ви пожелавам и на вас.

Сила, благородство, светлина и доброта. По образ и подобие.“

 

„Aко мислите за една година напред – създайте градина; ако мислите за десет години напред – посадете дръвчета; ако мислите за 100 години напред – просвещавайте хората.“

Конфуций

 

“Това е съдбата на всяка истина – да бъде обект на присмех, когато за пръв път е изказана. Някога се е смятало за смешно да се предположи, че чернокожите са наистина човешки същества и че би трябвало да се третират като такива. Това, което някога е било смешно, сега е неопровержима истина. Днес се смята за преувеличение да се прокламира постоянно уважение към всяка форма на живот като сериозно изискване на рационалната етика. Но идва времето, когато хората ще бъдат удивени, че човешката раса е съществувала толкова дълго преди да осъзнае, че неразумното посягане на живота е несъвместимо с истинския морал. Моралът в своята абсолютна форма обхваща отговорността към всичко живо.”

Алберт Швайцер

 

„Един човек може да промени света и всеки трябва да опита.“

Джон Кенеди

 

„Блажен е онзи, който може да пожертва за щастието на другите щастието на своя живот.“

Саади

 

„В това да превъзхождаш другите няма нищо благородно. Истинското благородство е в това да превъзхождаш предишния си аз.“

Мевляна Руми

 

„Не искай да бъде по-лесно, искай да си по-добър.

Не искай по-малко проблеми, искай повече умения.

Не искай по-малко предизвикателства, искай повече мъдрост.“

 Джим Рон

 

„Успехът винаги и навсякъде започва с една дума: решителност.“

А. Касон

 

„Който е решил да победи или да умре, той рядко бива победен.“

Корней

 

„Защото свободата не е само да свалиш оковите, а да живееш по начин, който уважава и укрепва свободата на другите.“

Нелсън Мандела

 

„Човек е толкова велик, колкото е работил за добруването на своя ближен.“

Махатма Ганди

 

„Не се тревожете, Бог не ни е създал, за да ни изостави.“

Микеланджело

 

Благодаря ти, читателю, че пожертва част от времето си, за да повървиш редом с мен в това пътуване към Бога. Ако си усетил импулс да продължиш в този свят път, като се присъединиш в работата по някоя от описаните идеи или пък по други, по-близки до душата ти, ще се радвам, ако мога да съдействам с нещо. Би било прекрасно да се обединим, дори и малък брой хора със сходно мислене, и да фокусираме усилията си върху задачите, които са ни поставени от Братството. Ще се радвам да обменим мисли и опит върху тях и задружно да работим за идването на Царството Божие на Земята.

За всякакви идеи, предложения или забележки, можете да ми пишете на child.of.light.89@gmail.com.

И един братски съвет: Не чакайте докато всичко се нагласи точно. Нещата никога няма да са перфектни. Ако бяха – идването ни на Земята би било безцелно. Винаги ще има предизвикателства, препятствия и неподходящи условия. И какво от това? Започнете днес. Защото всяка стъпка в Пътя към Бога ни прави по-силни, по-опитни, по-мъдри, по-любящи и по-добри.

И, моля ви, не вярвайте сляпо на никого. Дори и на мен. Пресявайте всичко, чуто от психолози, лекари, духовни учители и т.н. Вслушвайте се в своите разум и интуиция, правете това, което ви подсказва вашия вътрешен глас.

И в този ред на мисли, ако някъде съм допуснал грешка поради неразбиране на Битието в достатъчна дълбочина, нека се пише на моя сметка, а не на духовните Учители, които са ми помагали в тази моя задача.

Това, което изнасям, не е напълно разкриване на Християнската Мистерия, а е само едно малко повдигане на булото, зад което се разкриват чудни истини, които око не е видяло и ухо не е чуло. Истини, които Бог е приготвил за онези, които Го любят.

Приемам аргументирана критика и ако някой ми посочи подобни места в текста, ще му бъда благодарен и ще ги коригирам при първа възможност.

Използвайте разумно времето и енергията си и не забравяйте, че вашата съдба се изгражда от книгите, които четете, филмите, които гледате, музиката, която слушате, хората, които срещате, мечтите, които имате, разговорите, в които се включвате и действията, които предприемате.

Бих искал да споделя и няколко идеи за пробуждащи материали, с които можете да продължите оттук насетне или чрез тях да помагате на ближните.

 

Книги:

 1. Новият Завет. Ако сте го чели – никога няма да навреди още веднъж.
 2. Учителя – добра начална точка за навлизане в Учението са Неделните беседи (в повечето книжарници могат да се намерят събрани в поредицата „Сила и Живот“).
 3. „Историческият път на Бялото Братство през вековете“ от Влад Пашов – има я онлайн (http://www.otizvora.com/2012/10/4862), а може да бъде намерена и печатна в няколко онлайн книжарници. Осем тома са, като последният се казва „Богомилството – Път към съвършенство“.

В книгата дотук съм взаимствал множество идеи от Влад Пашов, тъй като според мен той е свършил една колосална работа за нас и си струва да бъде прочетена и използвана като една основа от знания и факти, над които тепърва да градим.

 1. „Космогонията на Розенкройцерите“ от Макс Хайндел:

http://darslovo.com/kosmogonia.pdf

 1. Пътят към Слънцето (Иван Стаменов) – http://www.otizvora.com/kniga-pks
 2. Занони:

http://darslovo.com/zanoni-chast-1.pdf

http://darslovo.com/zanoni-chast-2.pdf

 1. Селестинското пророчество – чел съм само първите 2 книги от поредицата и смятам, че за начинаещи ще са доста интересни и полезни – има ги в spiralata.net.
 2. Паулу Коелю – Воинът на Светлината – горното описание важи с пълна сила и тук

И накрая никога не е лошо да погледнем към плановете на врага – пророчески описани в 2 антиутопии. И двете са на разположение за четене в chitanka.info, отскоро ги има и в книжарниците:

 1. „1984“ на Джордж Оруел
 2. „Прекрасният нов свят“ на Олдъс Хъксли.

 

Филми:

 1. Животът е притча – има го в kolibka.com и тук:

https://www.youtube.com/watch?v=FgfasbNYv0M

 1. Отвъд Светлината – https://www.youtube.com/watch?v=qAHW47j2h4s
 2. Зелената Планета / La Belle verte (има го в Замунда)
 3. Наш дом / Nosso Lar (има го в Замунда)
 4. „България – тази вечна ерес“ – филм, носещ множество силни послания, с една част от които съм особено съгласен. Ако се гледа с будно съзнание, и не всички идеи се приемат буквално, може да се осъзнае много. Филмът на български (с английски субтитри) може да се свали чрез Download от тук: https://vimeo.com/84707344
 5. Матрицата – поне според мен първата част от тригологията е много добро попадение. Тя някак мина между капките преди определени среди да усетят опасността от това много хора може и да се сетят, че те самите са актьори в един подобен филм, и по тази причина втора и трета част не си заслужават времето на тези, които търсят Истината.

 

 1. Филми с разкрития за подготовката на Новия Световен Ред в kolibka.com:
 • Краят на играта: План за световно поробване / Endgame: Blueprint for Global Enslavement (2007)
 • Невидима империя / Invisible Empire: A New World Order Defined (2010)
 • Вътрешна работа / Inside Job (2010)
 • Свръхдоза – Следващата финансова криза / Overdose – The Next Financial Crisis (2010)
 • Новият Световен Ред: Профил на безумните / New World Order: Blueprint of Madmen (2012)
 • Притежавани и управлявани / Owned and Operated (2012)
 • Защо парите управляват света? / 97% притежавани / 97% Owned (2012)
 • Propaganda / Пропаганда (2012)

 

 1. Филми на тема „Здравословно хранене – има ги в kolibka.com и в YouTube:
 • Бъдещето на храната / The Future of Food (2004)
 • Внимание, храна! (2008) – озвучен на български:

https://www.youtube.com/watch?v=ZO6VoNQCxL4

 • Храна ООД / Food, Inc. (2008)
 • Вилица или скалпел? / Forks Over Knives (2011)
 • Дяволът в чинията (2013) – български филм:

https://www.youtube.com/watch?v=WDwSOvbR-yg

 • Натъпкани / Fed Up (2014)

 

 1. Филми на здравословна тематика – има ги в kolibka.com:

– Чудото на Герсон / The Gerson Miracle (2004)

– Ракът е лечим СЕГА / Cancer is Curable NOW (2011)

 

 1. Филми, посветени за устойчивия живот – има ги в kolibka.com:

– Земеделие в близост до природата / Farming with Nature (2001)

– Силата на общността / The Power of Community (2006)

– Локални решения за глобално безредие / Solutions locales pour un dеsordre global (2010)

Полезни сайтове:

 1. www.otizvora.com – ценен сайт с пробуждащи материали
 2. beinsaduno.org – богат братски сайт с аудио беседи, музика и книги от Учителя.
 3. zdravjivot.com – друг много интересен сайт с материали за природосъобразен начин на живот, здравословно хранене, земеделие, духовното развитие и други.

COMMENTS