Окултният ученик: Правила и напътствия от Учителя (част 14)

На ученика е позволено да бъде недоволен само при случай, когато е могъл, а не е приложил добродетелите си. Като ученици трябва да знаете

На ученика е позволено да бъде недоволен само при случай, когато е могъл, а не е приложил добродетелите си.

 

Като ученици трябва да знаете закона, че в мълчание работите стават по-добре, отколкото при говорене. За една работа се говори само когато се свърши.

Ако имате много знания, а не прилагате нищо, вие ще приличате на земеделец с много земя, но необработена, безводна, без плодове.

Та и вие какво ще се ползвате от четенето на хубави и свещени книги, а нищо да не прилагате.

 

Прилагайте знанията в живота си, а не ги трупайте. Ако чрез тях не можете да придобиете вътрешен мир и спокойствие, все едно че нищо не знаете.

 

Дружете с хора, с които си хармонирате, ползвайте се от услугите на тези, с които сте в хармония и единство.

За да натори почвата на своя ум и на своето сърце, ученикът се нуждае от светлината на Мъдростта и Истината, както и от топлината на Любовта.

Външно и вътрешно абсолютно чисти.

 

Добре е да правите упражнения, да прилагате правилата за хранене, за дишане, за спане, съзнателно се самовъзпитавайте. Вие сте свободни да работите или не, но ако се откажете от днешната работа, ще изгубите условията на деня.

 

Ако отношенията ви към Бога са изправни, още днес можете да постигнете всичко, каквото желаете.

Който влиза в младежкия окултен клас, трябва да бъде неженен – външно и вътрешно. Външно неженен значи свободен от задължения, които семейният живот налага. Вътрешно свободен значи свободен от задълженията на света. Помагайте на хората от света, без да се свързвате с тях. Обичайте ги, без да се свързвате с погрешките им.

COMMENTS

WORDPRESS: 0