Културата на Любовта

Културата на Любовта

Откъс от беседа от Учителя, публикувана в "Разговори при седемте рилски езера":Бог съединява хората. Това прави Неговата Любов. Докато хората не се

Откъс от беседа от Учителя, публикувана в „Разговори при седемте рилски езера“:

Бог съединява хората. Това прави Неговата Любов. Докато хората не се озарят от Божествената Любов, невъзможно е да се осмисли животът. Днес всички са затворници. В затвора няма Любов. Съвременният живот, това е затвор. Искам да ви извадя от затворите…

Всички желания в нас, които разрушават Божественото, трябва да ги отмахнем. Те не са наши, но са остатък от една много стара култура. Колкото по-скоро ги отмахнем, толкова по-скоро ще дойдем до онова вътрешно състояние, което носи подем и мир. Новото, което иде сега, ще заздрави всяка рана на душата, сърцето и тялото…

Без Любов не може да има единство, не може да има братство и равенство. Трябва да внесем Любовта и тогава ще говорим за братство и равенство. В Божествената школа са новите принципи на бъдещото общество.

Красив е животът и колкото влизате по-навътре, толкова той става по-красив, по-уреден и по-приятен. Сега сме в епохата на пробуждането. Едни ще се пробудят по-рано, а други – по-късно. Новата фаза – това е фазата на Любовта…

Връзките между вас да бъдат Божествени. Господ образува сега една Божествена организация, която почива на закона на Любовта. Дойде ли Любовта, тя ще ни организира! Никаква връзка не може да съществува между хората, докато не се проникнат от желанието взаимно да си помагат.

Сега на стари и млади препоръчвам Любов, която никога не престава. Тя изтича от един непрестанен извор, на който ще отворим място в сърцето си. Спасението е там. Не се старайте да обяснявате Любовта. Но всяка ваша постъпка да бъде заквасена с Любов.

Ние се приближаваме към велик опит в живота. През цялата година пращайте си добри мисли. Между всички хора трябва да има разумни отношения. А това са отношения на онези Божествени връзки, с които душата е надарена.

Всяко нещо, което се прави без Любов, е престъпление. Трябва да се съединим помежду си! Това съединение ще донесе благата, които чакаме.

Любовта изгрява в света. Досега почти никой никого не е обичал. Това, което хората наричат любов, е залъгалка. Едно от качествата на Любовта е постоянството, неизменността. Който истински обича, той никога не се мени.

Щом хората са изменили любовта си към вас, трябва да знаете, че те никога не са ви обичали.

В живота на съвременните хора Любовта се явява само за миг и веднага след това изчезва. Вследствие на това те страдат. Това не е изгубване на Любовта, но няма условия тя да се прояви.

Това, което търсите, няма да го намерите на Земята. Защото вие живеете в преходен свят. Когато добиете безсмъртие, Любовта ще се прояви в своята пълнота. Хората още спят. Още не са пробудени. Те само сънуват още за Любовта…

Иде пролетта! Днес се подготвят условия за нов живот. Иде нещо ново в света. Новото навлиза сега в света, сега се проявява. Новата култура е култура на радостта! Всички ще бъдете носители на културата на радостта.

COMMENTS

WORDPRESS: 0