Безвредни алтернативи в козметиката

Безвредни алтернативи в козметиката

Козметиката е навсякъде около нас – свикнали сме да я използваме всеки ден и тя дотолкова е станала част от ежедневието ни, че дори не я забелязваме.

Козметиката е навсякъде около нас – свикнали сме да я използваме всеки ден и тя дотолкова е станала част от ежедневието ни, че дори не я забелязваме. Въпреки това, тя незабелязано влияе на здравето ни докато я вдишваме с парфюмите и ароматизаторите, поглъщайки я с червилото или абсорбирайки я през кожата с крема за лице или тяло, например.

Направихме и специално видео по темата, в което да ви разкажем за митовете и истините в козметиката. Да ви информираме за ефекта ѝ върху нас в дългосрочен план и за маркетинговите трикове, които козметичните компании използват, за да ни хванат на въдиците си.

А в това видео ви показваме как да си направите сапуни в домашни условия – с подробна рецепта и инструкции за начинаещи.

Подготвихме за вас и брошура с няколко лесни домашни рецепти за направата на най-използваните козметични продукти, с които да замените химическата козметика. От картинките по-долу може да изтеглите брошурата цветна, както и в черно-бяла версия за печат. (В хартиен вариант – брошурата се сгъва на три, като страната със заглавието идва най-отгоре).

Повече за вредата от конвенционалната козметика, може да прочетете в следните статии:

Мрачната истина за горящите свещи

Мръсната истина за перилните препарати + рецепти за безвредни алтернативи

Мръсната истина за мокрите кърпички и верото + рецепти за безвредни алтернативи

Мръсната истина за пастите за зъби + рецепта за безвредна алтернатива

Мръсната истина за шампоаните + рецепта за безвредна алтернатива

Мръсната истина за сапуните + рецепти за безвредни алтернативи

COMMENTS

WORDPRESS: 0