Безплатни курсове по Паневритмия в София

Безплатни курсове по Паневритмия в София

Мили приятели,Щастливи сме да ви поканим на безплатни учебни курсове по Паневритмия в София, които планираме да се провеждат веднъж седмично през ес

Мили приятели,

Щастливи сме да ви поканим на безплатни учебни курсове по Паневритмия в София, които планираме да се провеждат веднъж седмично през есента и зимата.

Паневритмията е духовна практика, при която с минимални усилия се постигат удивителни резултати за нашето отлично здраве, самоусъвършенстване и хармония с Природата.

На курсовете ще имате възможност да усвоите упражненията, дадени от Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно), и да се подготвите за следващия активен сезон по Паневритмия, започващ на Първа Пролет.

С оглед на големия интерес към тази духовна практика, очертава се да има няколко групи, като всеки може да се запише в най-удобните за него ден, час и място.

Първа група (за начинаещи):

Петък 17:30 – 19:00

Място: Студио „Патладжани“ (ж.к. Манастирски ливади) (вижте адрес и карта)

Вход свободен/дарение за залата

Начална дата: 13.10.2023г. (петък)

Приключване на курса : 15.03.2024г. (петък)

Втора група (за начинаещи):

Събота 09:00 – 10:30

Място: Студио „Янтра“ (кв. Изгрев, ул. Незабравка 33, ет.1, ап. 2) (вижте карта)

Вход свободен/дарение за залата

Начална дата: 14.10.2023г. (събота)

Приключване на курса: 16.03.2024г. (събота)

„Тези движения на Паневритмията са разумни… Те имат магическа мощ и влияят върху целия свят, а не само върху нас. Тези движения са взети от Природата, от целия Всемир, и са в хармония с космичния ритъм.“

(из „Разговори при седемте рилски езера“)

Трета група (курс за усъвършенстване на движенията)

Неделя 9:00 – 10:30ч.

Място: Студио „Патладжани“ (вижте адрес и карта)

Вход свободен/дарение за залата

Начална дата: 15.10.2023г. (неделя)

Приключване на курса: 17.03.2024г. (неделя)

„Паневритмията е свалена от други светове и трябва да се отворят очите ви, за да видите колко Същества вземат участие в нея и присъстват тук. Това, което дават тези паневритмични упражнения, никое друго упражнение не може да даде, но те трябва да се правят хубаво, по всички правила.“

(из „Акордиране на човешката душа“)

Участието в курсовете е само със записване на тел. 0876 929 359 – Веселина.

Няколко думи от преподавателката:

„Казвам се Веселина Костадинова и имах късмета още от ранна възраст да поема по пътя на духовното познание и самоусъвършенстване, запознавайки се с множество духовни учения, представящи различните пътища към Бога, очертани от Великите Учители на човечеството.

От дълги години активно практикувам и преподавам духовни практики, които са важна част от грижата за процъфтяващо физическо и душевно здраве, без което трудно бихме могли да изпълним своята мисия на Земята и да разпространим Любовта по цялата планета.

Ще се радвам да бъда полезна и заедно да вървим по Светлия път към Бога.“

Споделям с вас и няколко отзива от ученици на Веси, които напълно потвърдиха впечатленията ми от десетките ми разговори с нея по въпросите около Паневритмията, и още по-уверено и отговорно мога да застана зад това, което тя прави, и да го препоръчам на всеки, който желае да се потопи в този Свещен танц:

„Курсът по Паневритмия, който преминах в студио Патладжани, беше магическо преживяване. Срещата с танца, музиката и текстовете, поднесени от любящ и отдаден учител, каквато е Веси, за мен беше истинска благословия.

Освен върху себе си, усетих любовта и трансформиращата енергия, които свещения танц носи и върху своята тогава 4-месечна дъщеря, с която сгушени заедно преминахме през  това вълнуващо приключение. Танцът отключи творческа енергия, сила и воля за промяна, отвори нови пътища пред мен, даде ми кураж и вдъхновение. Паневритмията е учение за смирение и любов, което всеки трябва да премине.“’

Деси Ангелова

„Паневритмията за нас беше нещо ново, когато бяхме там почувствахме едно спокойствие, един уют. А Веси с лека ръка ни вкара в един нов свят. Паневритмията ни събуди, пробуди. Тя е хармония, баланс, уют. Дори лекува. Който не е играл, не го е изпитал. Благодарни сме за курса, който изкарахме.“

Семейство Живкови

„Мила Веселина, не случайно толкова красива и чиста е твоята поезия….казвам това, защото познавам оная силна и красива енергия, с която ме заплени да танцувам Паневритмия.

След срещата ми с този възвишен танц и музиката, започнах да гледам на света с други очи, да възприемам аромата на цветята по нов начин, ушите оглушаха за глупостта и това, което вече чувам, е само оная частица Божественост, която те променя, разтърсва, насълзява и те кара да се чувстваш толкова жив, пълноценен и специален. БЛАГОДАРЯ!!!!

Паненритмията е промяна в начина на живот във всяко едно отношение. Всеки един, докоснал се до нея, скъсва веригите с всичко закостеняло и старо, облича новите дрехи на надеждата и вярата в промяната към по добро.

Душатата сияе и не иска да изпусне първите слънчеви лъчи, многогласния призив на птичия зов за още един един слънчев лъч, за още роса по цветята, за още вълшебен аромат.

Паневритмията ме сближи с неща,които мислех ,че разбирам и познавам,но се оказа,че започнах да припознавам всичко отново и отново….. от взаимоотношенията си с околните до всичко, останало в природата, което преди приемах за даденост.

Паневримтмията ми даде отговор за много неща, които нито книги, нито филми сториха. С голямо желание подкрепям идеята да се проведат опреснителни курсове, прегръщам идеята и с голямо удоволствие ще ги посещавам.

Разбира се, курсът по Паневритмия не би бил същият ако не беше нашата любима Веселина. Преподаването е систематизирано, подредено, при не добре усвоен материал упражненията се повтаряха до пълно заучаване. Намирам метода ѝ за обучение на ниво достойно всеки ученик накрая да се почувства удовлетворен и щастлив да се включи с нужното самочувствие.”

Мариела Николова

„Не съм го търсила, курсът по Паневритмия сам дойде пред мен.

Несигурна, без ясна предства, нещо ме привлечен към неизвестното.

Първият път бях с шестгодишната ми дъщеря, която прояви нескрит интерес.

В нея виждах едно спокойствие и благоразположение всеки път след срещите ни с групата.

А за мен – моята седмична доза вдъхновение, изпълване, осмисляне и приемане.

Вдъхновена да продължа да добивам знания за Истината.

Изпълване на душата и тялото ми със смисъл и Любов.

Осмисляне на причинно-следствени връзки и взаимодействия в моя и в живота на хората около мен.

Приемане с благодарност на всичко ново, което ми се случва.

А човекът, който въведе мен и цялата група в материята, разкри ни красотата на танца и вдъхнови с магическо излъчване, направи целия процес още по-лесен и достъпен. Чрез целенасочена програма и балансирано преподаване на теория и практика.

Курсът ми даде неподозирани и много ценни тласъци, които аз възприемам, за себе си, като Божи дар и благословия. Благодарна съм!“

Анна Пенева

Участието в курсовете е само със записване на тел. 0876 929 359. Местата са ограничени.

Повече за Паневритмията можете да научите тук:

Паневритмия – Свещеният танц

Още няколко думи за Паневритмията от Веселина Костадинова и нейните ученици:

Колко много красота се лее от музиката,  словото и свещенодействените движения, които изразяват танца на Светлината. Светлината, защото изгрява като слънцето, за да освети и събуди към живот всичко възвишено в душата – извиквайки всяка клетка да вземе участие в този велик творчески процес – създаването на новият човек. Човекът на любовта и светлината.

Душите ликуват, а божествените лъчи изгряват на лицата като усмивки, напомнящи какъв дар е животът, какво благословение е всеки път, когато Духът иде, за да разкрие новото си откровение, давайки методите, храната, които да приложим, за да може душата да се прояви по-пълно, да възрастне всичко онова, което Бог е посадил в нея.

Един от тези методи е Слънчевата Паневритмия, под музиката, словото, движенията, на която всичко затрептява, оживява и довежда до състояние на радост и любов. Разтваря сетивата и ти вече чуваш, виждаш, че всичко е красота, която всеки от нас е призован да изяви.

Слънцето не е просто слънце, облаците на са просто облаци, дъждовните капки не са просто дъждовни капки, дърветата не са просто дървета, морето не е просто море, звездите не са просто звезди, вятърът не е просто вятър, небето не е просто небе, светлината не е просто светлина, въздухът не е просто въдух, но всичко е разумно, живо, диша, пее, танцува и се жертва, като предоставя себе си, за да можем ние хората да растем и развиваме. И това прави Паневритмията – припомня ти кой си в действителност, свързва те с твоите по големи Братя, изпълвайки те с възвишени мисли и чувства, децата на които са любовта и светлината. Пробужда те за истинското ти предназначение – това да бъдеш Наистина Човек.

Съединени в едно, но изявявйки частите на цялото, събрани в името на онзи висок идеал, който изгрява и разпръсква лъчите си, давайки израз на душите ни – ние заедно поготвяме пътя, започвайки от нашето тяло („Не знаете ли, че сте храм Божий, и дух Божий живее във вас?“ )

Какво е знанието, любовта и всичко добро, помислено и почувствано, ако не мине през волята, през нашето тяло; ако не му дадем израз в този свят, в който сме дошли, за да изявим всичко, що е божествено; ако чрез действието не го осъществим. Събрани в кръга ние не само работим, изчиствайки нашия вътрешен свят, за да блесне в пълното си съвършенство, но този импулс отпращаме и към цялото човечество, към всички царства, давайки най-доброто от себе си – нашите възвишени мисли и чувства .

“Аз да ви дам една красива форма. Тъй както вие мислите без Бога, това показва зимно време, когато всичките дървета са заспали, всички се скрили в себе си, пъпките мълчат. Щом дойде пролетта отвън, природата разбира, че е изпратила топлина и светлина, всички растения се отварят и цъфтят. Та казвам: Когато вие изпратите вашите Хубави Мисли, вашите разбирания, всичко наоколо, всичките форми безплодни, които вие ги считате неблагоприятни, те изведнъж под Вашата Мисъл и под Вашите Чувства те ще цъфнат, ще дадат своето ухание. Ще видите, че Светът е Красив. Значи Божествения свят ще ви се разкрие. Тогава, когато имате Божествената любов на страната си, Божествената мисъл на страната си, Божествената сила, Божествената истина на страната си, цялата природа, всички хора на вас ще се разкрият. Ще видите, че светът има смисъл, то е Новото. Ако туй, Новото не внесете, всичките други неща са стари.“

(“Програмата в живота “ 18.02. 1938 г. – Учителя)

Какво е Паневритмията?  Красота, Хармония, Единство, Мир, Светлина, Любов, Радост, Мъдрост, Истина,  ефирност, пластичност, чистота – Живот . Паневритмията е всичко това, но и много повече. Паневритмията е път на зазоряване на човешката душа. Срещата ѝ с Духът, който ще внесе живот в спящите ѝ сетива. Възвръщането ѝ към Бога .

С всяко движение ние втъкаваме нишка от светлина , с която ще сияе новото ни тяло , с която ще сияе новата култура, с която ще сияе новия свят, достигнали един нов връх в нашето съзнание – началото на новото, където всяко действие ще бъде свещенодействие, а обичта ни към Бога, ще бъде изразена във всяка наша мисъл, чувство и дело. Ала е път и много работа, вътрешна работа, и сега именно е времето, когато се извършва този велик творчески процес в цялата вселена, а ние сме призовани да вземем участие като Съработници на Божията нива – тръгвайки с промяната от себе си .

„Паневритмията е метод, който разрешава задачите на миналото, настоящето и бъдещето.

Минало, настояще и бъдеще се събират в едно настояще в кръга на Паневритмията.“

„Необходими са курсове, лекции върху цикъла „Паневритмия“. Ще се създаде специална школа по Паневритмия, тъй като тя е носител на новото, което днес трябва да се внесе в културата.”

„… Новото, което иде днес, е пробуждането на Космичното съзнание…. Като мощна вълна новите идеи ще се влеят в културата и ще я претворят, те ще се проявяват във всички области на живота и днес навсякъде можем да видим следи от животворното им действие. Обаче те трябва да намерят и съответна форма, чрез която да се изразят, т.е. да изградят съответния външен израз, чрез който ще въздействат върху по-дълбоките сили на човешкото естество. Такава именно роля има и Паневритмията, която чрез подбрани идеи, звуци и движения изгражда новото съзнание.“ – Учителя

„ За мен , изучаването на Паневритмията възпитава и изгражда в човек стремежа към един по – висш идеал ‘‘ – Георги Киров

„Паневритмията за мен е Разумен , геометричен танц . “ – Димитър Петров

„Паневритмията за мен е свещен танц, чрез който изразявам своята благодарност към Създателя и света, към всичко, което ни заобикаля. Когато играя Паневритмия, душата ми се радва. “ – София

„Паневритмията ми донесе Вдъхновение, Себепознание, Необятно желание за Учене и Търсене“ – Теодора Пенчева

„Паневритмията за мен е да си отговориш на въпроса „какъв е смисълът?“- Делина Димова

„Курсът по Паневритмия, който преминах в студио Патладжани, беше магическо преживяване. Срещата с танца, музиката и текстовете, поднесени от любящ и отдаден учител, каквато е Веси, за мен беше истинска благословия.

Освен върху себе си, усетих любовта и трансформиращата енергия, които свещения танц носи и върху своята тогава 4-месечна дъщеря, с която сгушени заедно преминахме през това вълнуващо приключение. Танцът отключи творческа енергия, сила и воля за промяна, отвори нови пътища пред мен, даде ми кураж и вдъхновение. Паневритмията е учение за смирение и любов, което всеки трябва да премине.“ – Деси Ангелова

За мен Паневритмията е посока, лъч хармония и смисъл, а самото обучение бих описала като нежно събуждане “ – Петя Янева

Под въздействието на музиката на Паневритмията, 12-годишаната Мария рисува слънце, звезда и луна хванати за ръце, под тях Ангели, които благославят с вълшебен прашец хора играещи Паневритмия.

Мария (12 г.)  споделя : “Аз си представям как Ангелите даряват хората с криле, щастие, любов, лекота – докато те играят Паневритмия.‘‘

‘‘Докато играя Паневритмия, аз си представям, че когато хората имат нужда от помощ – Анегелите са готови да помогнат. Усещам спокойствие, смелост, лекота…‘ – Теди (4 г.)

‘‘Аз усещам Паневритмията много позитивно, също така чувствам музиката много спокойна, самите движения са много красиви и успокояват, ако си в лошо настроение. Откакто ходя на Паневритмия, тя ми помага да не се ядосвам ‘‘ Михаела (12 г.)

‘‘Аз чувствам Паневритмията отпускаща, когато я слушам и играя ‘‘ – Алисия (7г.)

Можем да си представим какъв свят се разкрива пред нас, какво съзнание, с новото, което идва; с всичко това, което е вложено в Паневритмията. Тя, като една творческа сила, иде да ни обнови, оживотвори, да развие в нас дарби и способности, да събуди стремеж към чист и свят живот, да отключи в нас вратата на космичната любов – показвайки ни пътя към развиване на качества и добродетели, с които да живеем, да се учим и да служим по- добре. Път към съвършенството.

COMMENTS

WORDPRESS: 0