Важността на това поръчение

Преди почти един век Учителя възложи на българите тази задача, от чието разрешение до известна степен зависи бъдещето на народа ни.Слава Богу вече

Преди почти един век Учителя възложи на българите тази задача, от чието разрешение до известна степен зависи бъдещето на народа ни.

Слава Богу вече много пробудени души работят върху нея, и вярвам че наближава времето тя да бъде реализирана.

Ако това се случи, тя ще даде мощен импулс на цялото човечество в много направления:

Първо, ще даде условия за духовна работа на много добри хора, които често са с минимални доходи, тъй като не обръщат особено внимание на материалното, на Мамона. Те ще бъдат спокойни за храната си, и ще могат да фокусират цялата си енергия на дейността за общото благо. Вярно е, че тези хора не са много, но е още по-вярно, че един час от тяхното време е по-ценен от годината за невежия и бездуховен човек. Неведнъж Учителя е говорил за няколко хиляди напреднали души, които ще дойдат сред нас и ще внесат една нова култура. Дори само на тях да помогнем да имат условия за пълноценна работа, всяко усилие си заслужава.

Второ, една такава инициатива неизбежно ще породи вълна от подобни дейности в целия свят и ще обедини хората, което ще ги направи много по-устойчиви на влиянието на Антихриста, когато той се възцари.

Трето, ще бъде отклонено вниманието на част от хората от белия хляб към здравословните му алтернативи, както и от ГМО и хибридните зърнени култури към лимеца, което само по себе си ще спомогне за промяната в съзнанието на мнозина.

Четвърто, заедно с раздаването на хляба, или по-скоро суровото жито, ще могат да бъдат разпространявани и други добротворчески идеи.

Пето, вече няма да има толкова много гладуващи хора и това пряко ще се отрази на престъпността и на духовното развитие на хората. Съвременният човек, докато е гладен, не може да мисли за Бога, за смисъла на живота и за кармата. Независимо в какво тежко финансово или материално положение се намира всеки българин, ако има гарантиран хляб на масата той може да бъде по-спокоен за утрешния ден и да прояви още днес Доброто в себе си.

Шесто, седмо, осмо, девето и десето:

Горко ни ако не изпълним Божията Воля.

COMMENTS