Последните времена според чероките и племето чипеуа

Пророците на племето чероки са предсказали първите две световни войни. Самите чероки понякога се наричат ани-китува или китуваги. Събитията, известни

Пророците на племето чероки са предсказали първите две световни войни. Самите чероки понякога се наричат ани-китува или китуваги. Събитията, известни сред бледоликите като световни войни, за тях са Първото и Второто разтърстване на Земята. Очаква се и Трето разтърсване, а според пророчествата им то ще бъде предшествано от следните знамения. Бледоликите ще строят къщи и ще ги пращат на небето. Смята се, че са имали предвид совалките и космическите станции. И когато хората почнат да се качват редовно до тези небесни къщи, това ще е знакът, че Великият дух скоро ще сграбчи Земята, но този път не с една, а с двете си ръце. Така Великият дух ще разтърси Земята за трети път. По това време земята ще е покрита от такива селища, с високи сгради и толкова обширни, че когато човек ходи сред тях, няма да вижда нищо извън тях. Селищата ще са от камък, цели прерии от камък. А във всеки от тези градове ще има и от местните китуваги, но те ще бродят като празни черупки сред прериите от камък. Празни черупки, които ще са като заспали, тоест ще са забравили своето старо Учение.

Щом бледоликите пратят своя орел на Луната, някои от китувагите ще се пробудят и ще избягат от прериите, за да се върнат към стария си начин на живот. Ще се преродят и ще се готвят за идните дни. Но мнозина няма да направят така. Пророците казват, че ще дойдат времена, когато сутрин слънцето ще изгрее над селищата от камък, но когато залязва, от поселенията на бледоликите ще е останал само дим на земята. И хората ще чезнат сред пушеците, включително и от местните китуваги, понеже не са се събудили и не са напуснали прериите от камък.

Така щяло да почне Третото разтърсване на Земята. То ще е много силно, но пророците са убедени, че местните катуваги ще преживеят кошмара. И така червената раса ще се обедини с оцелелите от другите три раси от краищата на света, като четирите цвята ще споделят мъдростта си в новия ден. И ще бъде мир на земята.

* * *

Мъдреците на племето чипеуа пророкуват за природни бедствия:

– опустошителни разрушения в Калифорния

– земетресения на необичайни места от Острова на костенурката (Северна Америка)

– планините ще станат неустойчиви

– невиждани наводнения

– все по-честа поява на урагани с повишена разрушителна сила

– пожари, които се разпростират на обширни територии

– невиждано земетресение в разлома Нов Мадрид

– въздухът ще придобие зеленикав цвят заради урни с много отровен прах, който злодеите ще пръскат по земята. На тези, които пускат урните с праховете, ще им се върне същото. (Сравни това за урните с отровен прах от пророчествата на Митар Тарабич и Алоис Ирлмайер)

– замърсяването на природата ще нараства

И за други бедствия:

– по-чести самолетни катастрофи

– инциденти с плавателни съдове

– трагедии в увеселителни паркове

– зачестяващи битови трагедии от всякакво естество

И за Епохата на Любовта:

– пълно равенство между хората

– отказ от месна храна

– преустановяване на природните бедствия

– магнитното поле на Земята ще се ползва като безвреден източник на енергия

– повдигане на индианските народи, след като всички оцелели народи ще споделят общ, природосъобразен начин на живот.

COMMENTS