Едгар Кейси

Едгар Кейси е популярен медиум и лечител, който чрез самовъвеждане в хипнотично състояние, подобно на транс, е можел да отговаря на въпроси, свързани

Едгар Кейси е популярен медиум и лечител, който чрез самовъвеждане в хипнотично състояние, подобно на транс, е можел да отговаря на въпроси, свързани със здравето или далечното минало на Земята. Определял се е като практикуващ християнин, но ортодоксалните християни са оспорвали отговорите му по религиозните въпроси – например тези, свързани с прераждането и Акашовата летопис.

Кейси предсказва, че т.нар. битка на/при Армагедон започва през 1999 г. Той смята, че тази битка няма да е на Земята, а по-скоро е алегорично представяне на духовен конфликт между висшите Сили на Светлината с низшите сили на тъмнината. Битката се води за контрол на следващите 1000 години от времето на Земята.

Целта на това сражение е да попречи на душите от долните области в астралния свят да се прераждат на Земята, което ще позволи само на напредналите души да се прераждат за следващите 1000 години. Едва след изтичането на тези 1000 години душите от долните области на астралния свят ще могат отново да се прераждат, но междувременно на Земята ще се е установило Царството Божие. Той казва:

“Човечеството живее в последните мигове преди Исус Христос да се върне на Земята. Земята се подготвя за това събитие. Войната между Силите на Светлината и силите на мрака става все по-интензивна. Човечеството е изправено пред опасността да бъде погълнато от силите на мрака.”

Въпреки че Кейси разглежда битката на Армагедон преди всичко като символично представяне на битката в духовния свят между Светлината и мрака, той не изключва възможността и за земен конфликт. Предрича размирици в областта на пролива Дейвис, в Либия, Египет, Анкара и Сирия. Пророчеството му за размирици в Персийския залив вече е факт, който ни занимава и ще ни занимава години напред.

Кейси предрича засилена активност на вулканите Везувий и Пелея. Той предупреждава, че в рамките на три месеца след тяхната активност могат да се очакват наводнения между Солт Лейк и южните части на американския щат Невада, както и на южните крайбрежни ивици на Калифорния. Тези наводнения ще са следствия от земетресения.

В други негови пророчества, отнесени приблизително към 2100 година, той вижда голяма част от сегашните крайбрежни области на САЩ под вода – за постоянно. Сред градовете, които ще изчезнат за сметка на океаните, са Лос Анджелис и Сан Франциско. Сериозни географски промени очакват и централните области на Северна Америка.

През 1941 г., броени години преди смъртта си, Кейси казва:

“Що се отнася до географията на света и на нашата страна (САЩ), задават се постепенни промени… Много части от източното крайбрежие, но и от западното, пък и от централните области на САЩ, през идните години ще изчезнат за сметка на Атлантическия и Тихия океан. Това, което сега са брегове на сушата, ще бъдат дъната на океаните. Дори много от днешните бойни полета ще са океани, ще са морета, заливи – земите, на които тези от Новия световен ред ще продължават сделките си едни с други.”

COMMENTS