Пълното преминаване към безкешови разплащания

„И той ще направи така, че на всички - малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби - да се даде белег на дясната им ръка или на челата им, та н

„И той ще направи така, че на всички – малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби – да се даде белег на дясната им ръка или на челата им, та никой да не може нито да купува, нито да продава, освен оня, който има тоя белег, или името на звяра, или числото на името му.“

Откровение на Йоан 13:16,17

 

„Безкешовите сметки са лесни за наблюдение и изземване. Освен това безкешовото общество ще бъде подложено на значителни хакерски атаки и рискове относно кибер сигурността, които в момента не можем да разрешим.“

К. Гурджиев, професор по финанси към Middlebury Institute в Калифорния

 

За пръв път в историята на човечеството е възможно да се въведе система за разплащане, която е практически недостъпна за хора без определен белег или чип, и която централизирано да се контролира в световен мащаб от даден човек или група от хора.

Това е един от най-очевидните признаци, че живеем във времената, за които апостол Йоан и десетки други ясновидци са пророкували.

И когато парите, в днешния им вид, изчезнат съвсем (а това несъмнено ще се случи много скоро), няма да е възможно човек да си купи каквото и да било без това да бъде регистрирано във системата заедно с неговите координати, а също и времето и мястото на събитието. И ако някой от правителството пожелае да провери, във почти всеки момент ще знае какво ядем, какво четем, в какво вярваме и т.н.

За да бъдат окончателно елиминирани металните и книжните пари, първо трябва да бъдат демонизирани като съмнителни, мръсни и престъпни.

Целта е да бъде наложена световна електронна валута, която да измести всички останали валути. По този начин и лесно може да ограничи достъпа на „неудобните“ до каквито и да било ресурси. Така елита ще решава дали да имаме право да пазаруваме или не. Тотален контрол.

Този преход в никакъв случай не трябва да остава незабелязан, тъй като, наред с икономическите, ще има и много други последствия.

Нека сега разгледаме докъде черните братя са стигнали с реализирането на този план.

  1. До края на 2018г. всички банкноти от 500 евро ще бъдат изтеглени от обращение.
  2. В повечето европейски страни вече са въведени горни граници за плащанията в кеш – между 1000 и 3000 евро.
  3. Хората възкликват: „О, виж, еврото пропада! Гледай!“

Да! Пропада. И знаете ли защо? Защото това е планът. Еврото е просто едно стъпало. Марионетните на злите сили искаха първо по пътя към създаването на една световна валута да се отърват от регионалните валути. Така че изместиха почти всичките с еврото. С един грандиозен замах ги отстраниха. И какво използваме сега в Европа? В повечето страни – еврото! Познайте сега каква им е следващата стъпка в процеса на създаване на единна световна валута?

  1. През 2011 в Индия започна програма, обхващаща цялата страна, според която всеки един от всичките 1.2 милиарда жители трябва да получи Уникален идентификационен номер (UID). Идеята е този номер да бъде свързан с база данни, в която да се събират биометрични данни на всеки индивид – отпечатъци от десетте пръста, снимка на ирисите на двете очи и снимки на лицето. Официалното обяснение за програмата е, че чрез нея ще се ускорят паричните преводи и тяхната сигурност, а също така и ще се избегнат възможностите за злоупотреби.

Представители на властите обаче заявиха пред Washington Post, че базата данни ще се използва от разузнавателни агенции за наблюдение на „паричните преводи, поръчките на мобилни телефони и движенията на отделни лица и групи, които са заподозрени в тероризъм“. Това ще се осъществява лесно, тъй като UID ще се въвежда всеки път, когато даден човек „се възползва от услугите на държавните министерства, телекомите, болниците и банките и др.“.

Защитниците на програмата изтъкват факта, че засега тя е право на избор за всеки индивид. Но тя няма да е такава за постоянно. Всяка програма от този тип – лични карти с електронен носител, събирането на биометрични данни и налагането на безкешови (без пари в брой) средства за разплащане – винаги в един момент стават задължителни. Такива програми за масово наблюдение на гражданите и установяването на безкешова система, изцяло контролирана от банките и шепа държавни агенции, се налагат с манипулативни кампании и на малки стъпки, за да се избегнат острите критики.

Изпълнителният директор на корпорацията MindTree, която спечели държавната поръчка за разработката и разгръщането на биометричната програма, не крие в интервю за сп. ComputerWeekly:

„Планът (зад тази програма) е в подкрепа на безкешовото общество. Той каза, че всички търговци ще имат биометричен четец, а гражданите ще плащат за нещата след скениране на пръстите. Дори за пакет с ориз.“

През ноември 2016г. индийската централна банка предприе нова стъпка към изцяло безкешовото общество, изваждайки от употреба банкнотите от 500 и 1000 рупии.

  1. По същото време година Citibank в Австралия реши да се откаже от кеша във всичките си клонове в страната, включително и от своите банкомати.
  2. В Белгия е вече незаконно да се придобиват недвижими имоти или да се правят каквито и да са покупки на стойност над 3000 евро, с пари в брой, с изключение на стоки втора употреба.
  3. През 2014 централната банка на Еквадор стана първата, която въведе виртуална валута.
  4. Сингапур има сериозни амбиции да поведе Азия към напълно безкешово бъдеще. Стотици дребни търговци в страната са приели политика за неприемане на пари в брой. Бизнес средата в страната е една от най-приятелски настроените към биткойна. През 2014 година Сингапур стана една от първите държави в света, която въведе денонощната междубанкова система за трансфер на парични средства Fast.
  5. Централната банка на Южна Корея планира да започне да оперира изцяло безкешово до 2020 г. и да въведе национална дигитална валута, подобна на биткойн. Планът е да се извади кешът от употреба на етапи, като например дребните търговци започнат да връщат ресто в електронни кредити, вместо в пари в брой.
  6. Първата европейска страна, която отпечатва официални банкноти (през 1661 г.), може да се превърне в първата в света, която да се откаже от тях. Вече няма възможност да си купите карта за градския транспорт с пари в брой в Швеция. Според централната банка на Швеция – Riksbank, само 20% от всички покупки в магазините през 2015 г. са платени с пари в брой.

„Смятам, че на практика Швеция до голяма степен ще бъде безкешово общество до около пет години“, твърди пред Guardian Никлас Арвидсон, професор по иновационни разплащателни системи към Стокхолмския кралски институт по технологии.

А ето и какво писа „Капитал“ на 6.1.2017г.:

Банкнотите отиват при аудиокасетите

Безкешовото общество постепенно настъпва от Швеция през Норвегия до Кения. И на пръв поглед изглежда, че излизането от обращение на книжните пари е въпрос на не много време – говори се за период от седем до 10 години. […]

Вече има почти безкешови икономики, в които политиките стимулират населението да избира електронните транзакции. В Швеция например се използва кредитна/дебитна карта или онлайн банкиране, независимо дали пътувате в обществения транспорт или правите дарение в църква. „Не ползвам вече кеш за нищо. Просто човек не се нуждае от него. Магазините не го искат, много банки дори го нямат. За шоколадово десертче или за вестник прибягваш до карта или до телефон“, обяснява пред Guardian 26-годишната преподавателка Луизе Хенриксон. […]

Въпреки опасенията Швеция не е единствената, която върви към бъдеще без пари в брой. В Норвегия най-голямата банка – DNB, призова хората да спрат да използват кеш, тъй като това ще ограничи „мръсните“ пари. В Дания почти една трета от населението използва апликацията за смартфони MobilePay за паричните си транзакции, а ресторанти и бензиностанции имат законовото право да откажат плащане в брой от клиенти. Средно 93% от белгийците предпочитат безкешови плащания, а 86% притежават дебитна карта. Дори страни като Кения правят значителни крачки напред – там близо 15 млн. потребители използват мобилна апликация за парични трансфери, чрез която си плащат сметките и дори получават заплати.

COMMENTS