Училище или затвор?

На 9 март 2010 Sky News публикуваха поредната новина за училища, които инсталират камери за наблюдение дори и в тоалетните, докато в същото време роди

На 9 март 2010 Sky News публикуваха поредната новина за училища, които инсталират камери за наблюдение дори и в тоалетните, докато в същото време родителите са обвинявани, че са педофили, задето снимат собствените си деца. Явно извращенията от какъвто и да било тип стават приемливи, стига да се правят от тези с власт. Новината в британската медия гласеше:

„Разгневени родители се обединиха срещу училище в Бирмингам, след като ученици откриха камери за наблюдение в тоалетните на сградата. Младежите твърдят, че от училищната управа са инсталирали камерите по време на зимната ваканция, без да уведомят нито тях, нито родителите им.“

Споменава се също и за наскорошен случай, отново във Великобритания, където от училище в Салфорд са филмирали децата, докато се преобличат за час по физкултура.

Родителите атакуват тези своеволия, тъй като представляват пълно нахлуване в личното пространство, а мнозина от учениците вече отказват да ползват тоалетните. Училищните власти твърдят, че са инсталирали камерите на местата за най-пълно уединение, защото това било „напълно нормално“ и защото „децата искат да се чувстват сигурни“. Сиреч, ако нещо се прави в името на сигурността и надзора, дори наблюдението на деца в училищните бани и тоалетни е някак си приемливо.

И не става дума само за коридорите, баните и тоалетните в училищата. Децата са шпионирани навсякъде. Може би най-потресаващият случай е този от Филаделфия, за който писаха много медии през февруари 2010. От тамошни две училища раздали лаптопи на 1800 ученици, като в машините бил инсталиран софтуер за тайно задействане на вградените видеокамери и микрофони. Така било осъществявано наблюдение както на младежите, така и на техните родители, без знанието на тези семейства.

Училищата в западния свят все повече заприличват на затвори, в които децата са надзиравани и дори понякога (в САЩ) арестувани като престъпници за най-незначителни детински прояви като драскането по чина. Обичайни практики станаха внезапните претърсвания за дрога, обиските на голо (заради непотвърдени обвинения в кражба) и пребъркването на училищните шкафчета – тези действия допълнително вменяват на децата схващането, че са затворници на Големия брат. И то от ранна възраст. В България също вече голямата част от училищата са оборудвани с камери за видеонаблюдение, като визуално се следят както занималните и класните стаи, така и коридорите.

В днешно време почти всичко, което американските деца правят в държавните училища, е записвано и проследявано.

При провинение учениците често, вместо при директора, се озовават с белезници в ареста; срещу тях се използват OC газ (класифициран като несмъртоносно оръжие, но с документирани смъртни случаи) и електрошокови оръжия (причиняващи трайни увреждания в организма, например на сърцето, и дори смърт). Това, което се стимулира, е сервилността към „божествената и безпогрешна“ държава, откъсването от родителите и семейството от най-ранна възраст.

Освен все по-голямото навлизане на камерите, вече има и ученически досиета. Всички американски щати вече събират досиета с поведението и академичния успех на учениците в държавните училища. Президентската администрация желае данните да включват, освен името, адреса и оценките, също и: здравни картони, семеен приход, данни за отношението на децата към гласуването.

Според наскоро публикувани данни почти една трета от всички американци са били арестувани, докато навършат 23 години. САЩ имат най-големия процент по инкарцерация в света и най-голямата полулация от затворници.

Зачестяват случаите … Всеки ден стотици деца в Тексас се изправят пред съда заради ругатни, сбиване или друго неприлично поведение. Деца биват арестувани за притежание на цигари, за закъснение за училище и за носене на „неподходящи“ дрехи.

През 2010 г. полицията в Тексас е глобила близо 300,000 деца (най-малките са били на шест години) за нарушения във и извън училище. Резултатът е бил солени глоби, в много случаи – непосилни за родителите, обществено полезен труд, а дори и затвор. Това, което навремето се е решавало с наказание или мъмрене от учителите или с обаждане до родителите, сега може да коства арест и пречка при бъдещо кандидатстване за колеж или работа. Най-много от глобите се издават за „пречи в клас“ и „вдига шум“.

Друг интересен случай бе оповестен неотдавна, когато дете от Северна Каролина е било принудено да изяде три парчета панирано пилешко, вместо домашно приготвения сандвич с пуешко и кашкавал, банан, пържени картофки и ябълков сок. Обяснението: домашната храна не била хранителна и не покривала изискванията на американското министерство на земеделието. Освен всичко друго, родителите трябва и да плащат за ГМ храните в училище. И то заради разни наръчници, определящи пицата като зеленчук…

С всичко това елитът ни казва прав текст: „Свиквайте!“

Защото с оглед на начина, по който човечеството приема първите предвестници на своето бъдещо робство, е сигурно, че един ден идеята за лична неприкосновеност ще се разглежда така, както ние днес разглеждаме хората, които са можели например да си построят дом без да искат разрешение от държавата и без да дължат данък само защото имат покрив над главата (т.нар. данък сгради, който е различен от такса смет и не е обвързан с никакви права или услуги, а е чисто задължение).

* * *

Ще разгледам тук още един красноречив знак за тиранията, която се задава. Преди няколко години се оказа, че натрапването на ваксини по света и разпространението на ГМО далеч не са единствениет цели на скандалната фондация „Бил и Мелинда Гейтс“. Според различни доклади, фондацията финансира и разработката на гривни с устройство за отдалечено следене. Гривните са предназначени да измерват емоционалните и физическите реакции спрямо различни дразнители.

Те са с вграден индикатор за кожно-галваничната реакция на ръката. Това се прави с цел да се отчита физиологичната реакция на учениците при изучаването на определени учебни материали.

Гривната би могла и да засича различни когнитивни реакции в мозъка на ученика, с помощта на които да се разтълкува дали преподавателският стил на даден учител е подходящ и кой е предпочитаният метод на преподаване.

Като имаме предвид декларираните намерения и действия на фондация Гейтс, можем смело да предположим, че подобни гривни някои хубав ден могат да се използват, за да се отсяват например ученици и учители, които не са съгласни с ваксинационната политика, или пък тези, които се противопоставят на лицемерните на правителството. Чрез наблюдение на преподаваното от учителя и следене на реакцията на ученика към него Големият брат придобива теоретичната възможност да чете мислите на хората в реално време, а това при един тоталитарен режим би поставило в опасност всяка надежда за свобода и свободна мисъл.

Не е тайна и фактът, че американското правителство окуражава децата да шпионират родителите си. Ако учител разбере, че родител е казал „нещо грешно“ у дома, родителят може да бъде определен за „потенциален терорист“. А такива вече могат да бъдат екзекутирани без съд и присъда в бившата Страна на свободата по силата на закона NDAA и разрешението му от ЦРУ.

Все повече се използват технологии, които да определят и прогнозират бъдещите престъпници. Във Флорида обявиха използването на софтуер в училищата, който щял да предвижда бъдещите криминално проявени. Тези нарочени деца ще бъдат местени в специални превантивни и образователни програми.

За по-пълен контрол в някои училища в САЩ от години се използват също и RFID чипове, които следят присъствието и движенията на децата. Обикновено чиповете са пришити към училищната униформа.

Колко ли дълго ни остава до деня, когато училищата ще започнат да изискват поставянето на гривни като гореописаните, за да се осъществи връзката на ученика с училищната система, което би дало възможност на властите да наблюдават и да контролират всяка наша мисъл?

А дали гривните някога няма да се модифицират така, че да произвеждат леки електрически шокове на учениците, които излязат извън „нормата на поведение“ или се отклонят от информацията, в която ги обучават? Пред нас се очертава един действително прекрасен нов свят, а фондация Гейтс прокарва пътя към него.

COMMENTS