Дяволският план на Монсанто

„Компании като „Монсанто“ разработват ГМО, за да могат да патентоват семената. Продажбата на семена без патент не е особено печеливша. Освен това, тъй

„Компании като „Монсанто“ разработват ГМО, за да могат да патентоват семената. Продажбата на семена без патент не е особено печеливша. Освен това, тъй като ГМ посевите не могат да се възпроизвеждат заради един „самоубийствен“ ген, добавян в тяхната ДНК, фермерите са принуждавани да закупуват нови семена всяка година. Резултатът в крайна сметка ще е потенциален монопол върху храните, доста сходен с този при петролните и банковите картели. Тази практика постепенно установява една подмолна форма на монопол, която ще става все по-лоша и по-лоша, докато картел от шепа хора установи контрол над цялото производство на храни.“

Сюзън И. Шенк, “The Live Food Factor”

 

Заблуда е да вярваме, че целта на корпорации като Монсанто е само печалбата. Очевидно е, че те се опитват да поставят човечеството в хранителна зависимост, да контролират живота ни. А това най-лесно може да стане чрез това, без което не можем да съществуваме – храната. Когато един ген бъде патентован от тях, независимо от това къде попадне той, то вече е тяхна собственост.

Според първоначалните планове на „Монсанто”, всички не-Монсанто семена трябва да бъдат унищожени, като фермерите по целия свят бъдат принудени да употребяват само техните токсични семена – убийци. Компанията прави всичко възможно, за да е сигурна, че фермерите, които откажат да влязат в „кошарата“, ще бъдат изхвърлени от бизнеса или съдени, когато вятърът разпръсне семената – убийци и те отровят органичните ферми.

Следващата стъпка на „Монсанто” е да похарчи милиарди, за да изкупи в глобален мащаб колкото е възможно повече компании за семена и да ги преобразува в компании, произвеждащи ГМ семена, в усилията си да елиминира всички възможни конкуренти и да изтрие от лицето на земята органичните храни.

Важно е да се знае, че освен гени на растения, корпорациите, начело с Монсанто, патентоват и гени на животни. На малки стъпки те ни тласкат към времето, когато всеки човек на планетата, отглеждащ растения или животни, ще бъде задължен да заплаща за това на корпорации като Монсанто, патентовали гените на всички хранителни ресурси.

През 2012 г. медиите презентираха първата ГМ крава. Първото прасе, родено след модифициране на ДНК, беше представено 2013 г. от учени от института Розлин. През ноември 2015 г. Американската агенция за контрол на храните и лекарствата разреши отглеждането и продажбата на генно модифицирана сьомга. Броят на ГМ животните също нараства с бързи темпове.

Има обосновани предположения да се смята, че животни, които се отглеждат в България и се разпространяват в търговските мрежи също са ГМО, като освен това се третират с хормон на растежа. Българска агенция по безопасност на храните приветства създаването на нови ГМ животни. Все пак рекламата и промиването на мозъци винаги са били добре заплатени от корпорациите.

Прилагането на ГМО ще доведе до увеличаване на глада и недохранването, а не както твърдят корпорациите до справяне с тях. Биотехнологичните компании преследват така наречената „терминаторна технология“. Тази технология прави семената на културите стерилни, което ще направи невъзможно използването им за посев. Повечето фермери по света разчитат на прибраните от техните полета семена за посев, а не на закупуването на нови.

Когато Монсанто започва да продава семената си в Индия, самоубийствата на фермерите, сеещи техните семена, достигат 600 на брой за година. Всичко идва от това, че фермерите сеещи ГМО не могат да изкарат семена за следващата реколта и за да растат техните продукти трябва допълнително да купуват торове и продукти от Монсанто. В момента в Индия, Перу, Еквадор, Венецуела и др. държави водят масирани образователни и информационни кампании, за да предупредят населението и фермерите за опасностите от ГМО.

Показателен бе случаят с фермера от Тенеси Кем Ралф, който през 2004 бе разобличен, че държи в хамбара си „нелегитимни“ семена памук. Ралф бе осъден на 8 месеца затвор и глоба от 1.3 млн. долара – и това в Тенеси, където за притежанието на кокаин глобата е 2500 долара!

* * *

Международните корпорации, разработващи генно модифицирани семена, следват стратегия за получаването на контрол върху всички ресурси за производството на храни. Те не се задоволяват само с патенти върху ГМ растения, но търсят монопол и за други стоки, включително месото. Мотивацията да поискат патент е, че животните, отглеждани за месо, се хранят с генно модифицираните растения на компанията.

Основна част от тактиката на злодеите е, че при засаждане на посеви от нормални семена в съседство до ГМО, в много случаи цялата реколта е вече замърсена поради кръстосаното опрашване.

Тази може да се окаже най-неприятната глава от последните страници на нашата цивилизация — ширещото се генетично замърсяване на планетата чрез генно-модифицирани организми. Едно престъпление срещу природата и срещу човечеството. Това е един „генетичен разлив“, подобен на нефтените, но с тази разлика, че може би никога няма да бъде овладян.

Стоките с изкуствено ДНК ще изместват естествените храни, докато накрая отчетем невиждани загуби в реколтата и се обречем на гладна смърт. Използването на ГМО без преувеличение може да се нарече сатанинско явление в съвременното земеделие. Мотивите за производството и разпространението на такива храни-мутанти произлизат от чистото зло.

Междувременно Монсанто ежедневно полага усилия да патентова всичко живо. Например кандидатурата им за патент WO201027788, подадена през март 2010 година, цели да им даде еднолични права върху рибата, хранена с ГМО. Ако това се случи, как да очакваме, че няма един ден да поискат и получат същите права върху хората, които се хранят с ГМО поради липса на алтернативи?

Монсанто и един от собствениците й – Бил Гейтс, използват една и съща стратегия, за да установят монопола си в бедните държави. Те се възползват от хранителна или агрикултурна криза, като предлагат захаросана пропаганда за разрешение на проблема. Решението, разбира се, е винаги същото – да убедят земеделците да използват патентовани култури и да ги затворят в система, в която трябва да разчитат на Монсанто за скъпи пестициди и годишни покупки на нови, саморазрушаващи се ГМ семена. По този начин изчезват хиляди местни разновидности на културите с тяхната уникална висока хранителна стойност.

Тези малки инвестиции и съответната пропаганда за въображаемата „зелена революция“, ако им мине номерът, един ден ще гарантират пълното господство на Монсанто и Гейтс над селското стопанство. Най-малкото защото генно-модифицираните ориз, царевица и пшеница са с патентовани семена, които дават само една реколта, а семената от реколтата са стерилни. За да сеете отново на следващата година, пак трябва да си купите семена от Гейтс, после пак, и пак, и пак… Така гладът на тези, които не могат да си плащат ежегодния данък на Гейтс и биотерористите, е гарантиран!

Част от тази тактика е и пълно криминализиране на домашно произведените храни и лечебни средства, което ще принуди хората да разчитат единствено и само на фабричното производство

Корумпираните „учени“ скоро ще обявят, че ако си произвеждате сами храната, това е изключително опасно занимание – защото е възможно да отгледате e.coli или някоя друга бактерия в собствената си градина.

С подобно абсурдно твърдение домашното отглеждане на зеленчуци ще бъде напълно забранено на много места, а ако все пак случайно се осмелите да си отгледате тайно собствени домати, ще бъдете арестувани и вкарани в затвора точно както се постъпва и с трафикантите на хероин.

Все по-често се лансират закони за „защита на храната“, които целят да отнемат правото на хората да засяват зеленчуци и други култури, да складират семена и дори да споделят плодовете от труда си с роднини и приятели.

Това се прави с цел населението да стане напълно зависимо от централизираното фабрично производство на храни, както е вече зависимо от централизираното производство на електроенергия и от централизираната преработка на изкопаеми горива. Естествено всичко това ще бъде оправдано с помощта на „учените“, които ще твърдят, че фабричното производство на храни е много „по-безопасно за вас“, защото в заводите всичко е „пастьоризирано“, „безрадиационно“ и „неопушено“.

А ако някой все още си мисли, че българското правителство или членството ни в ЕС ще го спаси от подобни сатанински корпорации и ще донесе по-добър живот за него и семейството му, е крайно време да се събуди.

Времето за съпротива срещу корпоративния тероризъм бързо и сигурно изтича. Все още има шанс да бъде спрян чрез обществен натиск, информационни кампании, граждански протести и с всички възможни средства. Този път минава задължително през всеобща провесвета и пробуждане. От нас зависи какъв свят ще оставим на децата си.

***

Може да изгледате и видеото от поредицата ни „Градинарство за начинаещи“ – как да си направите разсад в домашни условия:

COMMENTS