Опасността от предоверяването в невярна информация

"Защото такива са лъжеапостоли, лукави работници, които се преобразяват в Христови апостоли. И не е за чудене: защото сам сатаната се преобразява в ан

„Защото такива са лъжеапостоли, лукави работници, които се преобразяват в Христови апостоли. И не е за чудене: защото сам сатаната се преобразява в ангел на светлината, та затова не е голяма работа, ако и служителите му се преобразят като служители на правдата; но техният край ще бъде според делата им.”

Второ послание на ап. Павел до коринтиани 11:13-15

 

Според мен основното послание, което носят повечето ченълинги, а също и цялото Ню ейдж движение е:

„Не се притеснявайте, всичко е наред, най-трудното мина, може вече спокойно да спите, пък проблемите сами ще се решат…“

И наблюдавам едно масово заспиване. Вместо будността, която е най-важното качество за нашата епоха, те внушават едно чувства за привидна сигурност. А в същото време ни фокусират вниманието върху съвсем невярни и безсмислени неща като „опасността“ от рептили, извънземни, илюминати, масони и тем подобни. В тези времена е от огромно значение да знаем, че всъщност единственият наш враг, който заслужава да воюваме срещу него, са именно тези духове, което ни подтикват към най-различни нечестиви деяния.

Цялото Ню ейдж движение, включително и спиритисти и теософи, с всички сили опитват да отклонят душите от разбирането за Христос и най-вече за очакваното му Второ Пришествие в етерно тяло.

Затова не е случайно, че всички гости, които идват на медиумите и се представят за Дева Мария, за Христос, за Учителя, Арх. Михаил и различни светии и посветени от миналото, всячески опитват да ни убедят в своите мракобесни лъжи като тази, че Христос е един от многото, но рядко говорят за нещата, за важните неща на нашата епоха – за тях подробно ще стане дума в следващите два раздела, и там ще обясня колко привидна е тази внушавана сигурност, защото всъщност няма ни най-малко основание точно сега да си мислим, че нещата тепърва ще стават по-розови. Не и в близкото бъдеще. Всеки преход към нова и по-духовна епоха е съпътстван с изпит, за да се разбере дали сме готови за нея.

Нас обаче упорито ни лъжат че вече сме минали през „Последните дни“ и сме влезли без да се усетим в епохата на Любовта, в която от нас не се очаква нищо повече от това да рецитираме „Бог е Любов“, „да си повишаваме вибрациите“, „да бъдем себе си“ и да чакаме телата ни от самосебе си „да се преобразуват на клетъчно ниво“ – все абстрактни понятия, които не изискват от нас по никакъв начин да поемем инициативата или да правим нещо по-различно от досега. Може би затова се приемат толкова добре от хората.

Очаква се един квантов скок, при който хората, както си живеят по старому (ядат, пият, грешат), една сутрин ще се събудят и вече ще е дошло Царството Божие на Земята, а у тях ще се пробудят неподозирани сили и дарби.

А мнозина дори усилено проповядват неща от рода на следния действителен цитат:

„От тази година никой никого няма да може да излъже, защото всеки ще знае истината. В политиката ще има кардинални промени, народът ще вземе силата в ръцете си. Ще изчезнат партиите, които няма да се съобразяват с народа. Промените тръгнаха на енергийно ниво от 2012, но сега ще има видими неща.“

Будни бъдете. Защото остават броени години всеки от нас да заеме мястото – със или против Христа. Затова ни бе дадена свободната воля – да се учим да я използваме разумно. Да защитаваме Божията Любов, Божията Истина и Божията Мъдрост или да се борим срещу тях.

COMMENTS