Изопаченото Христово учение

“И тъй, по плодовете им ще ги познаете.Не всеки, който Ми казва: Господи, Господи! ще влезе в царството небесно, а оня, който изпълнява волята на

“И тъй, по плодовете им ще ги познаете.

Не всеки, който Ми казва: Господи, Господи! ще влезе в царството небесно, а оня, който изпълнява волята на Моя Отец Небесен.

Мнозина ще Ми кажат в оня ден: Господи, Господи! не в Твое ли име пророкувахме? И не в Твое ли име бесове изгонвахме? И не в Твое ли име много чудеса правехме?

И тогава ще им кажа открито: никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.”

Матей 7:20-23

 

„Лицемерци, добре е пророкувал за вас Исаия, казвайки: „тоя народ се приближава до Мене с устата си и Ме почита с устните си, а сърцето му стои далеч от Мене; ала напразно Ме почита, проповядвайки учения, – заповеди човешки“.“

Матей 15:7-9

 

Църквата упорито ни убеждава, че тя познава цялото Христово учение от Библията, нищо, че точно в Писанието (Йоан 20:30 и 21:25) се казва:

„И много други чудеса направи Исус пред учениците Си, за които не е писано в тая книга.“

 

„Има и много други работи, които извърши Исус и за които, ако би се писало подробно, чини ми се, и цял свят не би побрал написаните книги.“

* * *

Днес хората са свикнали когато някой отиде на литургия, кръщене, опело или нещо подобно да чува само едно неразбираемо мънкане, завършващо с „Амин“. От посетителят се иска да изтърпи това със свещ в ръката и да си плати таксата. За останалото „Бог ще се погрижи“.

Ала за ужас на църковните служители на много хора вече започна да им става ясно, че ги лъжат и да им писва някой да ги назидава и заплашва с адските мъки. Особено когато този някой е по-затънал в грехове и от нас.

В същото време църковните служители обичат да критикуват и осъждат иноверците, да ги анатемосват, отлъчват и хулят на основание „който не мисли като нас, той е еретик и не е от Бога“.

Колкото до деленето на „наши“ и „езичници, които ще горят в ада“, ето какво казва ап. Павел в посланието си до Галатяните (5:6):

„Защото в Христа Исуса нито обрязването има сила, нито необрязването, но вярата, която действува чрез любов.“

В превод – не са важни ритуалите и показността, а начинът ни на живот. Ако живеем по Бога, все едно дали се наричаме християни, будисти или зулуси. А ако сме безбожни егоисти и лакеи на Сатаната (нужно ли е да давам още примери след последните глави?), колкото и кръстове да носим и показно да се молим, един недалечен ден ще чуем думите: „И защо Ме зовете: Господи, Господи! а не вършите, каквото казвам?!“ (Лука 6:46)

* * *

През 2011 г. хората призоваха Църквата да направи молебен за жертвите на цунамито в Япония. Отговорът беше, че не можело, защото са иноверци. Тогава се хванаха за буквата и канона. В края на 2015 г. обаче същата тази църква не намери нищо нередно в това да отслужи молебен за успех в делото им за собствеността на „Александър Невски“. Очевидно че за тях човешките души могат да бъдат прежалени, за разлика от златните кубета на катедралата в София. Удивително е как във всяка възможна дейност църковните „отци“ открито показват своето нехайство към Божия Закон.

„Но вам, които слушате, казвам: обичайте враговете си, добро правете на ония, които ви мразят, благославяйте ония, които ви проклинат, и молете се за ония, които ви пакостят. На тогова, който те удари по страната, обърни и другата; а на оногова, който ти отнеме горната дреха, не пречи да ти вземе и ризата. Всекиму, който ти проси, давай, и от оногова, който взима твое нещо, не изисквай назад.

Не съдете, и няма да бъдете съдени; не осъждайте, и няма да бъдете осъдени; прощавайте, и простени ще бъдете; давайте, и ще ви се даде.“ (Лука 6:27,30;37-38)

Сравнете с:

„В 8.30 часа пред сградата на ВАС ще бъде отслужен молебен, в който Българската православна църква призовава клир и миряни да вземат молитвено участие за изпросване Божията помощ за запазването на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ като собственост на БПЦ – БП. Камбаните във всички столични храмове да бият тревожно между 9.00 и 9.30 ч. на 7 декември, съобщиха още от синода.“

източник: dnevnik.bg

* * *

Учителя:

„Днес всички млади хора бягат от църквите. Ако свещениците и проповедниците са свети хора, защо младите бягат от църквата?“

 

“Рече ли някой, че светлината има особено влияние върху него, той ще се намери в положението на съвременните вярващи – православни, протестанти, католици, всеки от които поддържа, че има най-право верую, най-добро разбиране за Христа. Всеки мисли за себе си, че най-добре разбира Христа, че е истински Негов последовател, когато и до днес още не виждаме Христовото учение приложено в живота.“

 

“Ако религиозният служи на Бога от страх, той не е философ, в него няма никаква философия, никаква религия. Какъв Бог е този, на Когото ти ще служиш от страх?”

* * *

„Но днес вече може да се каже, че най-големите противници на разбирането на Христовия импулс са свещениците от различните вероизповедания – колкото и невероятно да звучи, но каквото води човека най-далеч от Христовия импулс, това е начинът по който свещениците от различните вероизповедания и теолозите защитават този Христов импулс. Защото от разбирането на това, за което всъщност се касае при този Христов импулс, вероизповеданията днес всъщност вече са съвсем, съвсем далеч.“

Рудолф Щайнер

 

„Ако от Юдаизма на пророците и от Християнството, както то беше проповядвано от Исус Христос, се премахнат всички по-късни наслоения, светът ще придобие едно учение, което е способно да излекува всички социални злини на човечеството. Всеки човек с добра воля е длъжен постоянно в своя малък свят да се стреми да превърне това чисто хуманно учение в една жива сила дотолкова, доколкото може.“

Алберт Айнщайн

COMMENTS