Източниците на познание и илюзии

Източниците на познание и илюзии

След като изяснихме защо опознаването на голямата матрица е средство за бягство от малката, редно е да предложим и подходящи методи за натрупване на п

След като изяснихме защо опознаването на голямата матрица е средство за бягство от малката, редно е да предложим и подходящи методи за натрупване на познание. Източниците на информация са известни на всички ни, но е добре да сме подозрителни към тяхната достоверност, защото те все по-често прикриват истината.

Редно е да започнем от телевизията като „средство за масова информация“, но за всички е ясно, че клишето е илюзия и правилно би било да се използва „дезинформация“. Накратко, казаното от телевизионния екран е възможно най-ненадеждния източник на познание. Естествено, от там също бихте могли да се запознаете с полезни идеи, но сериозната им проверката е задължителна!

Разбира се, мнозина изпреварили времето си твърдят, че са се разделили отдавна с телевизора, но стоят с часове пред компютъра, който генерира още по-безсмислена и невярна информация. Често ни вменяват роля на ретранслатори на измислени идеи или новини. Компютърът създава лъжливото усещане за борба със системата. „Моисей е бил българин, българите са имали държава преди 30 хиляди години, когато по Земята дори не е имало племена, а само групи скитащи полуголи семейства. Българите са траки, които се разходили до Китай, за да повоюват с китайците и после се върнали пак тук на това обветряно от историята място, за да останат генно непроменени, докато целия останал свят се е променял многократно. Техният бог е бил Тангра, от което хуните уважително взели всичко, докато глупавите строители на пирамиди взели само последната сричка“. Ето как с няколко клика целящи ретранслация на „неофициалната история“, човек се превръща в борец срещу системата, а величието на народа му подпомага избиването няколко комплекса нагнетени от тъжната действителност. За разлика от телевизията компютърът притежава и антидот. Той е средство за дезинформация, съдържащо и възможността за дотъп до достатъчно сериозна информация, която може да опровергае всяка измислица.

Най-добрият начин за придобиване за познания за двете матрици са книгите. Но и там се случва същото като в интернет. Ако влезете в която и да било книжарница, ще попаднете в истинско копие на социалните мрежи. Там литературата, призната за безспорен връх в разсъбличане на човешката душа, тази на Юго, Гогол, Достоевски, Тургенев, е сбутана в тъмен ъгъл, докато лавината от заглавия целящи забава и забрава ви посреща приканващо гостоприемно. Там научнопопулярната литература – онази, която предава знанието, до което сме достигнали в изследването на голямата матрица – истински потребното ни знание, се събира само на един рафт (обикновено в най-отдалечения край на книжарницата и възможността да стигнете до там просто разглеждайки е минимална), още на долния започва безкраен празник от атланти, лемурийци, плеядинци и орионци, все теми, твърде по-интересни от постиженията на науката и разбира се, поднесени така „разбираемо“. По-лошото е встрани, където ще откриете поне 4 лавици с безброй рафтове езотерична литература. Езотерично означава скрито, тайно – давано само на избрани. Колко сладка мисъл, мехлем за вечно нуждаещото се его: „Аз съм избран да избира сам скритото, така щедро разположено на широко в книжарницата“. Попаднете ли в лапите на тази сладост ще четете до безкрай за тайни тунели, формули за лечение, „Киселинно-алкалния баланс през ерата на Водолей“, ангели, архангели, крион, духовни дарове и така ще останете незапознати с Божия свят, но ще сте запознати с фантазиите на редица продавачи на илюзии. Фантазии, които ще се превърнат и във ваши илюзии.

В книжарницата ще намерите само три книги за космоса, даващи познания в безкрайната астрономия, но поне две лавици и няколко стотици книги за астрология. Като познавач на откритото от астрономите, изобщо не бих подложил на съмнение факта, че небесните тела влияят едно на друго и на живота като цяло, но на кого служи съвременната астрологията с нейните съвети за бездейност във все по-дългите периоди на ретроградност, ако не на матрицата. Освен че носи огромни приходи на практикуващите и пишещите, тя силно привързва към системата със съветите си. Някога когато бях малък по телевизията гледах чешка комедия. В нея разработена от учените машина предсказа живота на един младеж по дни за много години напред. Така той знаеше кога са силните му дни за да прави нещо и кои са слабите, за да стои с чаша кафе на верандата. Днес ние очакваме същото. Ако се върнем 10 години назад, астрологията предлагаше на всички зодии добри дни, силни контакти, успешни сделки, чудесни връзки и отличен секс.

Това очевидно нямаше как да се случва и преди няколко години, майсторите на предсказването изнамериха думата ретрограден. От тогава насам, все има някой който пречи на начинанията и ни съветват да седим, да не се трудим усърдно, защото така или иначе няма да ни се получи, и да чакаме по-добри небесни картини. И ние го правим. Какво по-добро от това да не се потим излишно. Любопитно ми е, какво би било, ако това се случваше на нашите предци, които не са разполагали с почивен ден в постоянна борба за прехрана. Вероятно биха умрели от глад, предотвратявайки нашето съществуване. И така в книжарницата ще намерите достатъчно астрология, за да избягате от тъй важната астрономията. Защо е важна? Ами много просто. Ако прочетете внимателно само една астрономическа книга ще разберете безкрая на голямата матрица. Колко голяма е вселената. Колко смешно малки и кратки сме ние в огромния Божи замисъл. Това би могло да намали значително суетата и да обърне човек към важните неща в живота. Точно обратното прави модерната астрология, която служи на малката матрица. Тя се е вторачила точно върху вас. Върху всеки един – най-важен на света. Помпа егото, но изпомпва времето отредено на Земята…

Нужен е голяма доза здравословен скептицизъм, критичен анализ, недоверие и усилия, за да стигнете до истинските отговори на въпросите, които си задавате. Сляпото доверието към посланията е сигурен начин да прахосате енергията си.

Гледайте телевизия, сърфирайте из интернет и четете книги. Все пак може би трябва да започнете от книгите. Фокусирайте се върху откритото от онези далеч по-любопитни от нас, успели да разлистят първите страници от книгата с великия промисъл на Създателя.

Творецът е дал на човешкия род две книги. В едната е показал Своето величие, а в другата — Своята воля. Първата е видимият свят, който Той е сътворил, за да може човекът, гледайки величието, красотата и хармонията на делата Му, да признае Неговото всемогъщество. Втората е книгата на Светите Писания. В нея е изложено Божието намерение за нашето спасение…

Михаил Ломоносов

P.S. Благодаря на Теодор Николов за дадената трибуна. Изписвам името си само, за да се знае кой стои зад публикацията, която е вероятно да не се хареса…    Валентин Грандев

 

COMMENTS

WORDPRESS: 5
 • comment-avatar
  Таня 11 месеца

  Г-н Грандев,
  Не мога да не се включа, защото бих искала да погледнете на астрологията по един малко по-различен начин. Астрологията са я наричали царицата на науките, точно защото е свързвла миналото с бъдещето. Тя според мен е един фрактал, прави връзка между причина и следствие. Може би самия вие не разбирате от астрология, а нещо, което не разбираш в дълбочина нямаш право да отричаш.
  Астрономията е много интересна наука, която аз много уважам, но тя се занимава с външната страна на всички обекти, които има за цел да изучава. Астрологията от своя страна се занимава с характера, психологията на небесните тела и тяхното взаимодействие. Те са символика. Изразяват точно каквото Бог е заложил в тях. Преди хиляди години всички науки са били обединени. Имало един холистичен подход. Смятам, че това е и бъдещето. Биологията ще се обедини с химията, тя на своя страна с физиката и т.н.т, защото всички те са отделни лъчи от един цялостен кръг.
  Астролозите са като лекарите – едни са добри, други не. Това не значи, че трябва да отричате медицината нали? Едни го правят, защото са увлечени от неизвестното, други за да помагат и с любов, а трети го правят за пари. Надявам се под астрология нямате предвид хороскопа във вестниците и списанията, защото това категорично не е! Това мога да ви го кажа и като учащ се, а не професионалист. В астрологията има много „ключове“, които са се изгубили във времето и съвременната астрология ги търси. Явно така е трябвало да стане.
  Относно информацията, пак ще ви върна хиляди години назад. Смятам, че в зората на човечеството е имало много истина в информацията, но с материализацията и последвалото духовно принизяване, логически е следвало, че част от нея е трябвало да се скрие или да се изкриви по някакъв начин. Така е и станало. Ако погледнете пък от стотици години назад, та чак до комунизма информацията е била доста оскъдна и само малцина са имали достъп до истината или поне до част от нея. Днес е е точно обратното. Информация прелива отвсякъде. Та желязото се калява между крайностите. Така и нас ни каляват. Не е лесно да намериш истината между много неистини. По-лесно е да кажеш всичко е лъжа и оставиш нещата така. Може би това е целта!
  Всичко е етапи от еволюцията ни. Това е една цикличност и с радост смея да твърдя, че дъното е стигнато и вече вървим много бавно нагоре. Просто опитайте да помислете малко по-различно, няма да ви навреди.

  • comment-avatar

   Вероятно сте пропуснали началото на пасажа посветен на астрологията :“Като познавач на откритото от астрономите, изобщо не бих подложил на съмнение факта, че небесните тела влияят едно на друго и на живота като цяло, но …“ Той цели да покаже положителното ми отношение към науката за влиянието на небесните тела върху живота на хората и процесите на планетата. Колкото до съвета ви към мен да помисля по-различно – именно това правя. Обикновено стигам до един и същи извод: продавачите са твърде много! Хубава вече ви желая!

   • comment-avatar
    Таня 11 месеца

    Извинявайте, не съм искала да ви обидя. Отношението към астрологията в статията ви като цяло беше малко омаловажаващо, затова ви написах предходния коментар. Относно „продавачите“ не се притеснявайте, естествения подбор ще ги редуцира. А пък в крайна сметка всички сме дошли да се учим на този свят.

    Хубав ден!

 • comment-avatar

  Според Рудолф Щайнер в древността Астрологията е била създавана/развивана чрез контакт с Космически Интелигенции. Също така е указал кой архангел с коя планета/планетна сфера е свързан.
  ИНТЕЛИГЕНЦИЯ НА СЛЪНЦЕТО – МИХАИЛ

  ИНТЕЛИГЕНЦИИ НА ПЛАНЕТИТЕ

  Меркурий: РАФАИЛ

  Венера: АНАИЛ

  Марс: САМАИЛ

  Юпитер: ЗАХАРИИЛ

  Луна: ГАВРАИЛ

  Сатурн: ОРИФИИЛ

  Влиянието на планетите и звездите е основно духовно, тъй като хората са духовни същества, „not just this crude matter“.
  А астро-колонките във вестниците бих препоръчал просто да се пропускат.
  Изготвянето на истински индивидуален хороскоп на конкретен човек касае изчисление на положението на планетите в минутата, часа, деня, месеца и годината на раждане, кои градуси в кои зодиакални знаци (области от пространството по 30 градуса в проекция, а не съзвездия) заемат и ъгловите разстояния между планетите, което се отпечатва в мозъка и в аурата на човека при раждане – и в определен бъдещ период силовите центрове в аурата може да взаимодействат с текущи положение на едни или други планети и оттам да има едни или други предразположения в мислите, чувствата и постъпките. Вероятно немалка част от истинската Астрология е загубена през вековете от Египетско-халдейската епоха до сега. Но дори това, което има станало, ако се полза от човек със знание и интуиция, не е малко и за това има не едно доказателство. Дори да не обръщаме внимание на статистическия подход на Гоклен към астрологията!

  • comment-avatar
   Таня 11 месеца

   Напълно съм съгласна с вас. Смятам, че сме на правилното място във Вселената, където светлите същества са изчислили с абсолютна точност влиянието на небесните тела – звезди и планети, за да може да научим подходящите уроци за нашето развитие. Целта е да еволюираме и да се изпълни Божията воля. Разбира се е привилегия да четеш написано по звездите и не на всеки е дадено. Както се казва – според заслугите и когато му дойде времето. Да благодарим на Бога за всичко, което ни е дал, защото то произлиза от най-чистото съществуващо нещо – Божествената Любов.