Болестоподстрекателството

Болестоподстрекателството

Вероятно за мнозина все още е тайна, но всъщност лесно доказуем факт е генерирането на несъществуващи заболявания, лансирането на разстройства, които

Вероятно за мнозина все още е тайна, но всъщност лесно доказуем факт е генерирането на несъществуващи заболявания, лансирането на разстройства, които увеличават пазара на услуги на здравето и лечението. Този механизъм е познат отдавна по света, а у нас има просто десетки имитатори, които не изпитват нужда да се напъват в измислянето симптоми и лекуването им, щом могат да употребяват вече доказалите се в чужбина.

В България тези прийоми се употребяват заедно и от официални лекари и от „противниците“ им алтернативни лечители, което е явно доказателство за користните им подбуди и общия пазар.

Разбира се трябва да подкрепим твърдението с пример. Нека погледнем популярната вече и у нас Хулда Кларк. „Майката“ на всички паразити, измислила невидими същества обитаващи всичките ни системи и виновни за безброй заболявания, дори и такива, за които науката категорично се е изказала. Очевидното непознаване на биологичните постулати може да е приемливо за д-р Кларк, получила титлата си от алтернативен университет, но е неразбираемо за нейните поддръжнички у нас, някои от които с академични титли. Според нея всички видове рак имат една и съща причина, „определен паразит, за който съм намирала доказателства при всички случаи на рак“ от книгата ѝ „Лекарство за всички видове рак“. Тази жена основала клиника за лечение на ракови заболявания в САЩ и след многократните случаи на смърт, вследствие на неефективността на прилаганото от нея лечение същата била затворена от властите. Това не попречило на шарлатанката да отвори друга клиника в рая на медицинските мошеници – Мексико. Заведението работи и до сега, като приема доверчиви хора, които не помнят уроците по биология и що е това паразит, далеч след смъртта на гуруто Кларк (починала от рак). Единствената причина за всички болести е била полезна на авторката си, за да натрупа средства. Последователите ѝ у нас разчитат на диверсификация. Гуруто на здравето доц. д-р Папазова в рамките на година или две, лансира идеята на Кларк, кощунствената книга „А дали не е В12“, която служи на читателите да открият симптоми, да си поставят диагноза и да си назначат поддържащо медикаментозно лечение, т.е. да станат клиенти на пазара, без да им е оставена възможност за излекуване и другата плашеща хиляди хора „Пшеницата – тихият убиец“ – пренасочила мнозина от традиционната храна към пристигащите от цял свят несвойствени и суперскъпи „суперхрани“. Безспорен факт е, че доц. Папазова работи за развитието на пазара. Всевъзможни смеси за почистване от паразити, безброй варианти на витамин В12, и невероятно количество „суперхрани“ без съдържание на „опасния“ глутен биват реализирани ежедневно. Нейните последователи нутриционисти и хранителни терапевти смело раздават подобни съвети, без изобщо да са се задълбочили в намиране на разрешение на проблемите. Здравите хора не са в тяхната фокусна група, защото не обещават приходи, докато идеята вкарвана в главите на мнозина за постоянна покупка на препарати и терапии, които ще поддържат здравето е доста доходна и полезна… за охолния живот на продавачите…

На психологическо ниво ролята на жертви, така силно е залегнала в главите на някои клиенти, че те са готови да бъркат в портфейла и да защитават своите лечители с цената на малкото си  излишна енергия. В същото време не забелязват колко много хора живеят в чудесно здраве, без всякакви симптоми, просто защото не са попаднали в капана на болестотворците и техните последователи…

Валентин Грандев

В книгите на Валентин Грандев „Формулата на здравето или какво не се казва за храната“ и „Как да отгледаш вегетарианец или здравословни принципи за всеки“ може да намерите информацията необходима за излизане от ролята на пациенти, а следвайки принципите да се превърнете в уверен здрав човек.

COMMENTS

WORDPRESS: 2
  • comment-avatar

    Благодаря ви г-н Грандев за полезната информация. Аз напълно подкрепям вашата теза за всичките ви досегашни публикации.Искрено се моля и надявам все повече хора да си отворят очите и ушите за истината,защото и аз като много други минах през доста експерименти докато не стигнах со учителя и со простите чисто наши храни и методи.Желая ви попътен вятър в това ви начинание.
    Поздрави: Щерева

    • comment-avatar

      Здравейте! Извинете ме, но съм пропуснал да ви отговоря навреме. Благодаря за пожеланията! Вятърът за съжаление е насрещен. Получава се така, че ако посочите на някого мотика,като начин за прогрес, той със сигурност предпочита да се моли и не ще хареса предложението ви. С това се сблъсквам всеки ден и ми се струва, че няма голям смисъл от усилията, но докато искрица надежда за по-добър свят живее у мен, ще! Благодаря ви отново и ви пожелавам лекота по пътя!